Erzurum'da, "Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü" kuruldu

Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kınık: "İyilik hareketini yaymak için genç gönüllülerin desteğine her zaman ihtiyacımız var. İnsani yardım çok boyutlu ve çok sektörlü bir çalışma, sadece hekimlerin, sağlıkçıların değil, her alandan insanı kapsar"

Erzurum'da, "Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü" kuruldu
Erzurum'da, "Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü" kuruldu
GİRİŞ 19.11.2014 18:49 GÜNCELLEME 19.11.2014 18:49

Yeryüzü Doktorları Derneği (YDD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, "İyilik hareketini yaymak için genç gönüllülerin desteğine her zaman ihtiyacımız var. İnsani yardım çok boyutlu ve çok sektörlü bir çalışma, sadece hekimlerin, sağlıkçıların değil, her alandan insanı kapsar" dedi.

Dünyanın birçok yerinde dil, din, ırk ayrımı gözetmeden insanlara yardım eli uzatan Yeryüzü Doktorları Derneği'nin (YDD), genç üyeleri tarafından Atatürk Üniversitesi Genç Yüryüzü Doktorları Kulübü kuruldu.

Kınık, üniversitenin Kültür Merkezi Mavi Salon'da düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, iyilik hareketinin her geçen gün daha geniş kitlelere yayıldığını söyledi.

Türkiye'nin ve dünyanın neresinde olursa olsun gönüllülerin her zaman yardıma muhtaç kişilerin yanında olduğunu dile getiren Kınık, şöyle konuştu:

"Erzurum'da bir coşku bulduk. Genç arkadaşlarımızla genç doktor adaylarımızla bir araya gelmek güzel. Yeryüzü Doktorları Derneği uluslararası bir insani yardım örgütüdür. Erzurum'un neresinde olursa olsun bu genç arkadaşlarımız oralara yardım götürecek. Bu çerçevede 2000 yılından kurulan ve 44 ülkede faaliyetlerini gerçekleştiren insani yardım örgütümüz yeni gönüllüler kazanarak daha büyük kitlelere yardım ulaştıracak. İyilik hareketini yaymak için genç gönüllülerin desteğine her zaman ihtiyacımız var. İnsani yardım çok boyutlu ve çok sektörlü bir çalışma, sadece hekimlerin, sağlıkçıların değil, her alandan insanı kapsar. Bu oluşumda her kesimden insan var. İnsanın paylaşan, başkasının derdiyle dertlenen varlık olduğunu gönüllülerimiz çok iyi biliyor. Gönüllülerde gittikleri yerlere sevgi götürüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular