Böcek raporunda imza bilmecesi

Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofisindeki dinleme cihazları ile ilgili hazırlanan raporun sahibi görünen kişinin imzası yok.

Böcek raporunda imza bilmecesi
Böcek raporunda imza bilmecesi
GİRİŞ 20.11.2014 07:19 GÜNCELLEME 20.11.2014 07:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Lütfi Kaplan'ın haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında çalışma ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili ilk TÜBİTAK raporunda bir dizi skandal ortaya çıktı.

Siyasi casusluk iddiasıyla hazırlanan iddianamede raporun sahibi olarak gözüken TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın, raporda imzasının dahi bulunmadığı belirtildi. Raporda imzası bulunan Gökhan Vıcıl’ın ise, bulunan cihazların ömür tespitini yapan kişi olmadığı ortaya çıktı. Bulunan cihazların ömür tespitini yapan kişinin Hamza Turhan olduğu, onun da raporda isminin olmadığı iddianamede yer aldı. Evrakta sahtecilik anlamına da gelen bu durum hakkında iddianamede herhangi bir suçlamanın yapılmaması dikkat çekti.

İddianameyle ortaya çıktı

Erdoğan’ın çalışma ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili kamuoyuna açıklama yapan Hasan Palaz, raporda tahrifat yapılması için kendisine baskı yapıldığını iddia etmiş ve “İstenilen raporu hazırlayan ve biat eden bilim adamı, olamayacağımı kamuoyuna saygılarımla arz ederim” demişti. Ancak Palaz’ın sahiplendiği TÜBİTAK raporundaki bir dizi skandal mahiyetindeki çelişkiler böcek soruşturmasına ilişkin iddianameye yansıdı.Hasan Palaz’ın iddianamede yer alan ifadesinde, 10 Ocak 2012’de MİT Müsteşarlığından kurye tarafından kendisine “gizli” ibareli kapalı zarf gönderildiğini ve bu zarfta bulunan böcekler ve böceklerin tutunmasını sağlayan silikonlarla ilgili “Ömür Tespiti ve Menşei” tespiti yapılmasının istendiğini söyledi.

İmzalayan isimler değişik

Palaz, konuyla ilgili kurumda çalışan uzman Gökhan Vıcıl’ın görevlendirildiğini belirtti. Raporu hazırlaması için Gökhan Vıcıl görevlendirilmiş olmasına rağmen MİT’ten gönderilen malzemeler Hamza Turhan’a inceleme için gönderildi.

Kimya mühendisi olan Hamza Turhan, silikon dolgu malzemesi üzerinde çalışarak not tuttu. Hazırladığı raporu Hasan Palaz’a gönderdi. Palaz ise Turhan’ın gönderdiği raporu Gökhan Vıcıl’a teslim etti. Vıcıl, bazı teknik eklemeler yaparak raporu imzalayarak MİT’e gönderdi. Hasan Palaz, konuyla ilgili verdiği ifadede “Dinleme cihazlarının ömür tespiti yapılamayacağından silikon malzemenin ömür tespiti amacıyla aynı kampüs içerisinde bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinden destek aldık. Bu merkezde polimer

uzmanlık alanı üzerine çalışması olan ancak ismini bilmediğim bir personele herhangi bir yazışma veya teslimat yapılmaksızın, kurulan koordine neticesi inceleme yaptırdık. Resmi yazışma yapmamamızın sebebi ise yapılacak olan çalışma karşılığında faturalandırma /ücret talep edilmemesi.”

Bizim uzmanlık alanımız değil
 
TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz  ifadesinde “Benim ve Gökhan Vıcıl’ın polimer inceleme konusunda herhangi bir uzmanlığımız bulunmamaktadır” dedi. Palaz, bu konuda bir çalışma yapmadığı halde kamuoyuna raporun kendisine ait olduğunu ve üzerinde tahrifat yapılması için baskı gördüğünü iddia etmişti. İddianame, rapordaki değerlendirmelerin ne Palaz’a, ne de imzası bulunan Vıcıl’a ait olmadığını da ortaya koymuş oldu.  

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 9
  • cem 9 yıl önce Şikayet Et
    bu raporları araştırmaları adli tıp kurumunun kesin montaj tok dediği kayıtlara gelir gelmez montaj diyen hayvanat bahçesi müdürü mü veriyor aceba .
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim siz onu bunu geçin,birileri bir ayıp yaparak, kocaman bir ayıbı ortaya çıkarıyor,basiretsizlik bu olsa gerek,bir ayıbı görüyor,diğeri görmezden geliniyor,bundan büyük ayıp var mı ?
    Cevapla
  • Evladı Osman Recep Tayyip Erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah cumhuru reisimizi başımızdan eksik etmesin... Bırakın börtü böceği yeni suçlular imal etme gayretini. Bütün tapeler, görüşmeler, alışverişler gerçek.. Hiç olmadığınız kadar biraz dürüst olun ve " yolsuzluk, usülsüz ihale, para sıfırlama... Ne yapmışlarsa yapmış olsunlar biz yinede bu adamların arkasındayız" ,deyin. Diyebilin ki biz müslümanlığımızı sorgulayalım. Vatan haini de İsrail uşağı da biz olalım.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak da ibret al yere düşen yaprağa, eskiden oda yukardan bakardı kara toprağa. Necip Fazıl Kısakürek ! Büyük İSRAİL dedikleri yer CUMHURİYETLE beraber kurulan ESKİ TÜRKİYEDİR... Eski Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yöneten, dizayn eden,dinleyen İngiliz-Yahudi işbirliği ve içi başka dışı başka Türkiye,deki taşeronları CHP,TÜSİAD,DİSK, gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları ve falan filan işte!
    Cevapla
  • kamil 9 yıl önce Şikayet Et
    salla
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin en büyük düşmanının ingiltere olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur. Almanya 2 numaraya gelir. Bu arada alakasız olacak ama Kurtlar Vadisi dizisi Kanal D (Alman ortaklı Doğan Grubu) geçince eskiden bahsedilen Alman, BND konuları diziden çıkarıldı. Varsa yoksa İngiltere'ye çakıyorlar. Eski bölümlerde "BND'nin Türkiye'de Almanya'dan daha fazla ajanı var" diyen adamlar yok artık dizide.
    Cevapla
  • yusufk 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadim bisey...
    Cevapla
  • maksat zaten anlamaman 9 yıl önce Şikayet Et
    haberin başlığına bakıp anlaman gerekeni anla yeter. istenen de bu zaten !!!
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet uzman diye Hasan'a yollamış, Hasan "Ben anlamam demiş" Gökhan'a yollamış, Gökhan da anlamıyormuş "Adını bilmediğim birine yolladım" demiş ve aslında Hamza'ya yollamış. Sonuçta incelemeyi yapan 3 numaralı Hamza'yken rapora ekleme felan yapıp imzayı Gökhan atmış. En başta olan ama konuyla alakası olmayan 1 numara Hasan da "Raporu ben hazırladım, bana baskı yapıyorlar" diye ortalığı velveleye vermiş. Sonuçta Allem edip kallem edip böcekler cemaatin emrindeki polisler arama yaptıktan sonra konuldu cemaat polisleri masum tarzı bir algı oluşturulmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?