Böcek iddianamesinde çok önemli Gülen iddiası

Böcek iddianamesinde paralel yapının sadece sivil yargıya degil askeri yargıya da sızdıgını gösteren sürpriz bir detay yer aldı.

Böcek iddianamesinde çok önemli Gülen iddiası
Böcek iddianamesinde çok önemli Gülen iddiası
GİRİŞ 20.11.2014 07:15 GÜNCELLEME 20.11.2014 07:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aliye Çetinkaya'nın haberi

Fethullah Gülen'in yardımcısıyla irtibatlı olduğu tespit edilen şüpheli Ahmet Türer gözaltına alındığında üzerinden çıkan bir not, iddianameyi hazırlayan Savcı Durak Çetin'in dikkatinden kaçmadı. Türer'in üzerinden çıkan A 4 kağıdındaki notta askeri yargıda Gülen örgütüne yakın hakimlerin zarar görmemesi için bir dosyayla ilgili beraat kararı alınması talimatı yer alıyor. İddianameye de konulan yazıda evrakta sahtecilik olayını azmettirme suçundan askeri Yargıtay'da yargılanan 2 askeri hakimle ilgili ifadeler yer alıyor.

'HÂKİMLERE BERAAT KARARI ÇIKMALI'

Yazıda özetle, emekli hâkimlerle ilgili mahkûmiyet kararı çıkmasının hukuk dışı olacağı, bu karar çıksa bile Anayasa Mahkemesi ya da AİHM'den döneceği, benzer bir durumla ilgili Yargıtay 4. Dairesi'nin beraat kararı verdigi anlatılarak, "Ancak halen hizmet içindeki hâkimler hukuka aykırı bir sekilde mahkumiyet kararı vermeye çalısıyor. Eger askeri mahkemeden karar çıkarsa askeriye içerisindeki hizmete yakın hâkimler zarar görecek" deniliyor. Bu kapsamda "özellikle hâkimlerden Mehmet Çelik'in beraat etmesi için çalısmamız lazım" deniyor. Savcı Durak iddianamede bu notun bir talimat yazısı olduğunu vurguladı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • anti cemaat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ölünce ne yapacaksınız merak ediyorum
    Cevapla
  • hizmet ve yanlış 9 yıl önce Şikayet Et
    kibrin sonunda derviş ne olur...
    Cevapla
  • sena 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumu çok beğendii
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Sanki Uyuyor, Allah Uzun Ömürler Versin Amin...
    Cevapla
  • bedeller 9 yıl önce Şikayet Et
    abdurrahman kardeşim valla süpersin beni güldürdün
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    send uyrsun hocanın yanıda
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sabah 20bin ile 7bin arası illegal dinleme var dedi en son legal 300dinleme çıktı.yine yeni atanmış Adli tıp açıkladı "tapeler montaj değil" dinlemeden 500 emniyet müdürü komser aldılar yeni hakim yenisavcı ve yeni mahkemede yargılanıp 450si serbest kaldı kalan 50side yavaş yavaş çıkıyor.sabah 5n-1k lı gazetecilik yapmıyor..madem hükümete bu kadar yakınsın o kağıdın fotokopisini ya-yın-la(sabahın son 1 yılda 500tane tekzip ve düzeltme cezası(yalan)aldığınıda hatırlatırım).zekanızla alay ettirmeyin.
    Cevapla
  • Ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabah gazetesi zaman gazetesi ile tekzibde asla yarışamaz. Bütün sayfaları ayırsa yinede yetmez. Arkadaşın tahmini bence yanlış efendi uyumuyor azıcık şuur varsa ümmeti bölmenin derdini çekiyordur. Daha uzun ömür daha çok hata demektir. Allah tez vakitte hatalarınızdan dönmelerini nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası