Kocaeli C Tipi Kapalı Cezaevi boşaltılıyor

İzmit'te D-100 Karayolu kenarında ve mahallenin ortasında kalan Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun boşaltılmasına başlandı.

Kocaeli C Tipi Kapalı Cezaevi boşaltılıyor
Kocaeli C Tipi Kapalı Cezaevi boşaltılıyor
GİRİŞ 20.11.2014 10:56 GÜNCELLEME 20.11.2014 10:56

Daha önceden yıktırılması kararlaştırılmasına rağmen diğer cezaevlerinde yer bulunamadığı için boşaltılamayan cezaevindeki tutuklu ve hükümlü, geçtiğimiz ay burada çıkan isyanın da etkisiyle başka cezaevlerine nakledilmeye başlandı. Cezaevinde kalan mahkumların Düzce ve Kandıra T Tipi Cezaevi'ne gönderilmekte oldukları bildirildi.

İzmit'in Kuruçeşme mevkiinde D-100 Karayolu kenarında bulunan ve zaman içerisinde geçmiş yıllarda aralarında Yılmaz Güney'in de bulunduğu birçok tanınmış kişinin de yattığı, defalarca isyanlar çıkan, bahçesinde birçok idam kararları da infaz edilen Kocaeli C Tipi Cezaevi'nde, son olarak geçtiğimiz ay da isyan çıkmıştı.

Şartların iyileştirilmesini isteyen mahkumlar  koğuşlardaki yatak ve eşyaları ateşe vererek cezaevinin çatısına çıkıp kötü koşulları protesto etmişti.

SEVKLER SÜRÜYOR

Kapasitesi çok daha düşük olmasına rağmen burada kalan yaklaşık 700 tutuklu ve hükümlünün Düzce ve Kandıra T Tipi Cezaevilerine sevki kararlaştırıldı.  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre 700 tutuklu ve hükümlünün sevklerinin sürdürüldüğü ve 450 mahkum Düzce T Tipi Cezaevine sevk edileceği kalan 250 mahkumun ise Kandıra T Tipi Cezaevine sevk edilecekleri öğrenildi. Şuanda her iki cezaevine de sevk işlemleri sürüyor. Sevkler tamamlandıktan va cezaevinin içi boşaltıldıktan sonra bina yıktırılacak. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor