Dışişleri Bakanlığı'ndan ebola uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Ebola salgınının görüldüğü ülkelere seyahat edecek Türk vatandaşlarını uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ebola uyarısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan ebola uyarısı
GİRİŞ 20.11.2014 10:57 GÜNCELLEME 20.11.2014 10:57

Dışişleri Bakanlığı, Batı Afrika ülkelerinden Gine'de başlayan ve başka ülkelere de yayılan Ebola virüsü salgınının görüldüğü ülkelere seyahat edecek Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu.

SALGIN HENÜZ KONTROL ALTINA ALINMADI

Bakanlığın internet sayfasında yayımlanan duyuruda, mart ayında Batı Afrika'da Gine'de başlayan ve başka ülkelere de sirayet eden salgınının henüz kontrol altına alınamadığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Gine, Sierra Leone ve Liberya'da salgınla mücadelenin devam ettiği ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün az sayıda vakanın görüldüğü Senegal ve Nijerya'da salgının sırasıyla 17 ve 19 Ekim 2014 tarihleri itibariyle sona erdiğini açıkladığı kaydedildi.

İNTERNET SİTESİNDEN TAKİP

Duyuruda, "Vatandaşlarımızın seyahat öncesinde Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve ilgili büyükelçiliklerimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün http://www.seyahatsagligi.gov.tr/ internet sayfasında yayınlanan salgının seyrine ilişkin güncel bilgiler ile salgından korunma tedbirlerine dair önerileri edinmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!