Fethiye'de baz istasyonu tepkisi

Bir binanın çatı katına kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, yaklaşık 300 kişinin imzaladığı dilekçeyi Kaymakam Ekrem Çalık'a verdi

Fethiye'de baz istasyonu tepkisi
Fethiye'de baz istasyonu tepkisi
GİRİŞ 20.11.2014 12:24 GÜNCELLEME 20.11.2014 12:24

Fethiye ilçesinde bir binanın çatı katına kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, kaymakamlığa başvurdu.

Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi'ndeki üç katlı bir binanın çatısında kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, bina önünde toplandı. Ellerinde dövizler taşıyan vatandaşlar Fethiye Kaymakamlığına kadar yürüdü.

Mahalle sakinlerinden Nermin Çaylı, burada yaptığı konuşmada, 50 yıldır yaşadıkları evlerinin yakınına kurulan baz istasyonundan sonra baş ağrıları yaşamaya başladıklarını iddia etti. Mahallede başka baz istasyonları olmasına rağmen bir yenisinin daha kurulmasına anlam veremediklerini belirten çaylı, şöyle konuştu:

"Ben sabahlara kadar baş ağrısı çekmek zorunda değilim. Her şeyin başı sağlık ama benim sağlığımı kim koruyacak? Ben dışarı çıkıp bağırmak zorunda değilim. Yetkililerin en kısa sürede gereğini yapmasını istiyoruz."

"Moral ve sağlık açısından çöküntüye uğradık"

Müşerref Avcı adlı mahalle sakini ise doktor tavsiyesiyle Fethiye'ye yerleştiğini ancak baz istasyonu yüzünden sağlığının yeniden bozulduğunu öne sürdü. Mahalle sakinleri olarak moral ve sağlık açısından çöküntüye uğradıklarını savunan Avcı, şunları söyledi:

"Uykularımız bozuldu, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığının bozulacağıyla ilgili kaygılarımız yoğunlaştı. Mahalle sakinleri son günlerde baş ağrılarından, dikkatlerini toplayamadıklarından, uyku düzensizliklerinden, cilt döküntülerinden ve halsizlikten şikayet ediyor. Bu şikayetler aile bireylerini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlığımızı bu kadar tehdit eden baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz."

Mahalle sakinleri daha sonra baz istasyonunun kaldırılmasına yönelik topladıkları yaklaşık 300 imzalı dilekçeyi Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a teslim etti. Gruptakiler Kaymakam Çalık ile görüşerek istasyonun kaldırılmasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?