Görmez'den sinagog saldırısına ilk tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Kudüs’te 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sinagog saldırısını kınadı.

Görmez'den sinagog saldırısına ilk tepki
Görmez'den sinagog saldırısına ilk tepki
GİRİŞ 20.11.2014 13:13 GÜNCELLEME 20.11.2014 13:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs’te 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sinagog saldırısını kınayarak, “İsrail askerleri Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girerek ağır tahrikte bulunsalar dahi, bir başka mabede zarar vermek bunu haklı kılmaz” dedi.

Filistin sorunun müzakere edilerek adil ve barışçıl bir yolla çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde bölgede şiddetin tırmanacağını vurgulayan Görmez, “Ne sebeple kim tarafından yapılırsa yapılsın Sinagoga yapılan bu davranış kabul edilemez” dedi.

İslam dininin mabet masuniyetini esas aldığını kaydeden Görmez, şöyle konuştu: “İslam, bütün dini mabetleri dokunulmaz görür. Hak arama ve haklı mücadelenin bir parçası olarak görülmesi mümkün olmayan mabetlere saldırmayı ve masum insanları öldürmeyi İslam büyük suç ve günah olarak kabul eder. Sindirmeyle ve şiddetle yapılacak her türlü tedbirler yeni tedhişleri var etmektedir. Filistin sorunu barışçıl yollarla ve müzakereyle adil bir çözüme kavuşturulmalıdır. Aksi takdirde insanlığın güvenliğini tehdit noktasına gelen bu sorun daha çok vahşet, dehşet ve şiddet doğuracaktır” ifadesini kullandı.

“Suçun şahsiliği prensibi esas alınarak yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı hukuken almalıdır” diyen Görmez; şöyle devam etti:

“Ancak bu saldırı bahane edilerek masum insanları suçlayıp onların üzerinde korku var edecek baskıların kurulması ve haklarının ellerinden alınmasına yönelik karşı hamlelerin gerçekleşmesi asla kabul edilemez. Mabetlere yapılan her türlü saldırıyı kınıyor, akıl ve sağduyu esas alınarak barışın egemen olmasını temenni ediyorum.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Olmadı 9 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki sinegogdakilerin militan olduklarından haberi yok sanırım görmezin, oradaki her israilli savaş suçlusudur bunu böyle bilsinler.Bu hükümetin niyeti artık belli oldu benim için akp bitmiştir.
    Cevapla
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Git Filistin ' li ol da o gözle konuş. Adam evini işgal etmiş , camine postalla girmiş , bu da kınıyor. Kına yak.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Olayı başka yerlerden yorumlamayın. Doğru konuşuyor. Çanakkale Savaşı'nı iyice bakın. İngilizlerin her türlü kalleşliğine rağmen Osmanlı askeri onların hastanelerine saldırmamıştır. Hatta bunu bilen İngilizler hastanelere top koymuşlardır. Bir başkasında denize düşen düşman askerlerine onursuzca ateş açılmamıştır. savaş pozisyonuna gelmeleri veya kıyıya çıkmaları beklenmiştir. Savaşta bile her türlü şey mübah değildir. Hastanelere ve mabedlere saldırılmaz. Diğer dinlerin adamlarının ne düşündüğü önemli değil. Mescid'i Aksa baskını da kınanmalı ya da gereken ne varsa düşünüp yapılmadı ama bu olay da kınanmalı. ikisi de yanlış.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hala yolsuzluk hırsızlık, rüşvet ile ilgili cuma hutbesi duyarmıyım diye bekliyorum. Bunlar öte dünyada Rabbin karşısına hangi yüz ile çıkacak !!!
    Cevapla
  • azizyunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz hiç duydunuz mu bir hahamın ya da rahibin vb. Mescid – Aksa’ nın bombalanmasını kınadığını, Müslüman ! Ne zamana kadar kendini sadece ama sadece Allah’ a değil de birilerine ispatlama derdine düşüp zillet halini irtikab edeceksin. Senin dinin de ecdadın da senin yaptığın gibi yapmadı. Rabbim sorumluluk makamındakilere basiret ve firaset olgunluğu vere. Amin
    Cevapla
  • Malatyalı... 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ehli hakikat olmadıkları için adil değiller.Biz onlar gibi olamayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...