İran'ın Ankara Büyükelçisi Bikdeli, Mersin'de

Bikdeli: "İki ülke lideri de 2015 yılı sonunda 30 milyar dolarlık ticaret hacmini hedef koydu. Bu hedefe işbirliğiyle ulaşılabilir"

İran'ın Ankara Büyükelçisi Bikdeli, Mersin'de
İran'ın Ankara Büyükelçisi Bikdeli, Mersin'de
GİRİŞ 20.11.2014 13:41 GÜNCELLEME 20.11.2014 13:41

İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Bikdeli, ziyarette, kentin potansiyeli hakkında bilgi almak için geldiklerini belirterek, Türkiye ile İran arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İki ülkenin, tarihi ve kültürel bağı bulunduğuna dikkati çeken Bikdeli, şöyle konuştu:

"İki ülke lideri de 2015 yılı sonunda 30 milyar dolarlık ticaret hacmini hedef koydu. Bu hedefe işbirliğiyle ulaşılabilir. Mersin halkını ülkemizi ziyarete davet ediyorum. İran'dan yılda 1,5-2 milyon kişi Türkiye'ye turist olarak geliyor. Halkımızın Türkiye'yi yakından tanımasından çok memnunuz. Böyle de olması lazım. Ortaklık yapmak isteyen kişilerin birbirini yakından tanımaları lazım. Türkiye halkı kesinlikle İran'a ziyarette bulunsun, ülkenin zengin tarih ve kültürünü yakından görsün. İran halkının Türkiye'ye karşı saygısını ve sevgisini yakından hissetsin."

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile İran arasında tarihten gelen hem komşuluk hem de yakın dostluk ilişkisi bulunduğunu vurguladı.

İki ülkenin ticarette daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Var olan ticari ilişkilerin boyutu 2013 yılı itibariyle 15 milyar dolar civarında. Bunun 30 milyar dolara hatta daha fazlaya çıkarılmasını istiyoruz. Mersin, bulunduğu coğrafi alan ve sahip olduğu potansiyel itibariyle ülkemizin dışa açılan kapılarından biri. Büyük bir limanımız var. Serbest bölgesi, sanayisi, ticareti ve Türkiye'deki tarım üretiminin yüzde 5,5'ine tekamül eden üretim kapasitesiyle önemli bir potansiyele sahip. Bu tür ziyaretlerin, sahip olduğumuz kapasitenin ticari işbirliğine dönüşmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı