Edirne'de, 17 kadın organlarını bağışladı

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Saygı: -"Türkiye'de yüz bine yakın kişi organ bağışında bulundu. Trakya Bölgesi'nde de bu sayı katlanarak artıyor"

Edirne'de, 17 kadın organlarını bağışladı
Edirne'de, 17 kadın organlarını bağışladı
GİRİŞ 20.11.2014 14:16 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:16

Edirne'de 17 kadın, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla organlarını bağışladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin başhekimlik toplantı salonuna gelen kadınlar, yetkililerin yardımıyla organ bağışı formlarını doldurdu.

Daha sonra hastane yetkilileri kadınlara, organ bağışının önemini anlatan broşürler ve isme düzenlenmiş bağış kartlarını verdi.

TÜ Tıp Fakültesi Organ Bağışı Koordinatörü Naciye Saygı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de organ bağışlayanların sayısının giderek arttığını söyledi. İnsanların organ bağışı konusunda bilgi aldıkça bilinçlendiğini belirten Saygı, şöyle konuştu:

"Toplumun bu konudaki bilgi düzeyini artırmak için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Sağlık Bakanlığınca bağışçıların kaydı tutuluyor. Türkiye'de yüz bine yakın kişi organ bağışında bulundu. Trakya Bölgesi'nde de bu sayı katlanarak artıyor."

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Derya Demirbağ Karayel de organların toprak olmayarak başka bir bedende hayat bulabileceğini vurguladı.

Karayel, organ bağışında bulunanların tüm insanlık için çok büyük bir adım attığını dile getirdi.

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nursel Arseven ise bir insanı yaşatmanın tüm insanlığı yaşatmak anlamına geldiğini ve bu düşünceyle arkadaşlarıyla organ bağışında bulunduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'