Emekli köy korucularına "Üstün Hizmet Belgesi"

Bingöl'de emekli olan 780 köy korucusuna düzenlenen törenle "Üstün Hizmet Belgesi" verildi

Emekli köy korucularına "Üstün Hizmet Belgesi"
Emekli köy korucularına "Üstün Hizmet Belgesi"
GİRİŞ 20.11.2014 16:43 GÜNCELLEME 20.11.2014 16:43

Bingöl'de emekli olan geçici köy korucularına düzenlenen törenle "Üstün Hizmet Belgesi" verildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca bir restoranda düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, devlet ve milletin içindeki bütün unsurlarıyla beraber yaşamasıyla bir anlam ifade edeceğini söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiklerini belirten Taşyapan, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele veriyoruz. Sizler de bu mücadelede silahlı kuvvetlerimizin yanında hem kendi köylerinizi hem kendi topraklarınızı korumak hem de onlara destek vermek üzere görev aldınız. Sizler, devletimizin legal, yasal bir güvenlik birimisiniz" dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Taşyapan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Parça parça olduğumuz zaman bunun bir anlamı yoktur. Hepimiz biriz, kardeşiz, Müslümanız, millet olarak Türk'üz. Türk derken bir millet olarak kast ediyorum. Bunun içerisinde her türlü unsur olabilir ama milletimizin adı Türk milleti, devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyetidir. Bu topraklar hepimizi doyuracak topraklardır. Yeter ki kardeşliğimizi bir arada tutalım, bu topraklara beraberce sahip çıkalım. Etle tırnak olmuş milletleri ayırmanın imkanı var mı? Bingöl'de Zazayı, Kurmancı, Alevisini, Sunnisini birbirinden ayırmanın imkanı var mıdır? Dolayısıyla hepimiz kardeşiz, bu kardeşliğimizi bozmak hainliktir, vatana ihanettir."

Anadolu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya Sözen ise şehit korucu oğlu olduğunu anımsatarak, koruyucuların gecesini gündüzüne katarak, dağ, taş, kar, yağmur demeden ülkenin birliği ve bütünlüğü için yasalar ve kanunlar çerçevesinde verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getirdiğini kaydetti.

"Belki kağıt üstünde emekli oldunuz ama bunu çok iyi biliyorum ki sizlerin vatan sevgisi, vatan aşkı, ezani Muhammedi aşkı sonsuza dek sürecektir" diyen Sözen, korucuların köylerinde devletin gözü ve kulağı olduğunu aktardı.

Daha sonra emekli olan koruculara "Üstün Hizmet Belgesi" verildi.

Törene, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakcı, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Müftü Macit Can, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi