Tokat'ta tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele

Polis ve jandarma ekipleri, yaptıkları çalışmalarda 3 heykel, 35 ikon, 104 sikke, haç işaretli 3 figür ile mühür ve obje ele geçirdi

Tokat'ta tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele
Tokat'ta tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele
GİRİŞ 20.11.2014 17:55 GÜNCELLEME 20.11.2014 17:55

Tokat'ın Turhal ilçesinde polis ve jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda 3 heykel, 35 ikon, 104 sikke, haç işaretli 3 figür ile mühür ve obje ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine, Turhal'da yaşayan A.K'nin evinde arama yaptı.

Ekipler, evde tarihi eser niteliğinde 3 heykel ve 35 ikon (Tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış dini içerikli resim) ele geçirdi.

Şüpheli A.K. hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldığı, eserlerin Tokat Müze Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

Bu arada, Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Turhal ilçesine bağlı Kızkayası köyünde düzenlenen operasyonda 2'si altın, 102'si gümüş 104 sikke, haç işaretli 3 figür, mühür ve obje ele geçirildi.

Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!