Vali, kaymakama, kaymakam da müftüye

Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe'nin yırtık ayakkabılarıyla görüntülenen baba Recep Gökçe ile ilgili açıklama:

Vali, kaymakama, kaymakam da müftüye
Vali, kaymakama, kaymakam da müftüye
GİRİŞ 20.11.2014 18:59 GÜNCELLEME 21.11.2014 10:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Karaman Valiliği, Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe'nin cenazesinde yırtık ayakkabılarıyla görüntülenen baba Recep Gökçe'ye yeni ayakkabı alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Valilik, medyada konuyla ilgili yer alan haberlerin eksik bilgiler içerdiğini belirterek, madenci babasına lastik ayakkabı alınması için kesinlikle bir talimat verilmediğini kaydetti.

Konuyla ilgili Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe’ye valilikten yeni lastik ayakkabı gönderilmesine ilişkin medyada çıkan haberler eksik bilgiler içermektedir." denildi.

Açıklamada, madencinin babasına ayakkabı verilmesine yönelik süreçle ilgili şu bilgilere yer verildi: "Konuyla ilgili olarak Karaman Valisi Murat Koca son derece iyi bir niyetle Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör’e, Recep Gökçe’ye kışlık ayakkabı alınması talimatını vermiştir.
Kaymakamın İlçe Müftüsü Mehmet Seven'e konuyu iletmesi üzerine, Kazancı Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin ayakkabı alınması için görevlendirilmiştir. Kazancı Merkez Mahallesi muhtarı olan ve aynı zamanda ayakkabı satıcısı olan Nurettin Albayrak’tan kışlık deri ayakkabı alınmıştır. Bunun yanında Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin, o bölgede yaygın olarak lastik ayakkabı kullanıldığından dolayı kendisi de bir lastik ayakkabı alarak Recep Gökçe’ye hediye etmiş, vatandaşımız Recep Gökçe de alınan bu ayakkabıları kabul ederek, yöre şartları nedeniyle lastik ayakkabıyı giymeyi tercih etmiştir. Valiliğimizin lastik ayakkabı alınması konusunda kesinlikle bir talimatı olmamış, alınan lastik ayakkabı tamamen imam hatipin kendi tasarrufu ile gerçekleşmiştir." 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 18
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklluğumda yıtık lastiği dahi görmedim, ayağımda yaz kış hamam takunyasıyle okulu bitirdim, Fakat bu işin içinde yine CHP'lilerin bir tuzağı olduğunu düşünüyorum !
    Cevapla
  • İSTANBULDA 9 yıl önce Şikayet Et
    KARA LASTİK HEDİYE ETMİŞLER UTANMADAN...
    Cevapla
  • celikan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kışlık ayakkabı alındığı açıklamasına inanmıyorum, direk soğuk lastık alındı.
    Cevapla
  • ASKER 9 yıl önce Şikayet Et
    ADM PERİŞAN TEK DERDİ AYAKKABI OLSA AH BENİM ANLAYIŞI ANLAMA ANLDIGININI ANLATAN ANLATMAK İSTEDİĞİNİ KAVRAYAN AMAANNNNNNNMNNNN SİZDE
    Cevapla
  • insaf makami 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu Amerikan film tepkilerini bırakın lütfen. "ben vergi veren bir vatandaşım"... Bu memlekette vergiler tam verilse herhalde böyle olmaz. Geçiniz efendim... Çalışmayan memur için ne söylense yeridir. Ama çalışan işinin hakkını veren memur "gülme gidiyor" genelleme yapmak haksızlık. Sonra, memur da vergi veriyor hem de kaçırma imkanı yok... Ha esas meseleye gelirsek Valiliğin yaptığı açıklama bu şekildeyse ortada bir beceriksizlik var demektir. hemen yardım edilmesi gerekirdi... Madende çıkacak çocuğunun/eşinin/babasının getireceği nafakayı bekleyen o insanlara olaydan hemen sonra el uzatmak hiç değilse her ilk etapta aileye en az birer işçi aylığı tutarında (1500 2000tl) sosyal yardımlaşma vakfından nakit verilmeliydi. Bu böyle olmuştur da açıklamada eksiklik var ya da yanlış anlama vardır diye düşünüyorum. Aksi hakikaten vurdumduymazlıkla eşdeğer hale gelen beceriksizliktir!..(beceriksizlik diyorum zira, böyle bir olayda vurdumduymazlık tasavvur edilemez) Ha! bir de: ilçe mülki hudutlarında meydana gelen her kötü olayda etkisi, yetkisi mesuliyeti nedir bakılmaksızın "ilçe idaresinin başı ve merciikaymakam" hikayesi... Efendim o çooook geniş ve çoook uzun mevzuu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi