Sünnet olan Suriyeli çocuklar için Mevlid-i Şerif okutuldu

Uuml;lkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Malatya'da kurulan konteyner kente sünnet ettirilen 130 Suriyeli çocuk için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Sünnet olan Suriyeli çocuklar için Mevlid-i Şerif okutuldu
Sünnet olan Suriyeli çocuklar için Mevlid-i Şerif okutuldu
GİRİŞ 20.11.2014 19:36 GÜNCELLEME 20.11.2014 19:36

Malatya'da "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan konteyner kentte, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bir süre önce sünnet ettirilen çocuklar için okutulan Mevlid-i Şerif'in ardından, yemek verildi.

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, konteyner kentte başta Suriyeli öğretmenler olmak üzere Suriyeli muhtarlar ve mahalle temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının birçok aktivitede kendilerine destek olduğunu kaydeden Kamçı, "Malatya'mızda her aktivitede ve sosyal etkinlikte yanımızda olan sivil toplum örgütleri, kampımızda 130 Suriyeli çocuğumuzu sünnet ettirdi" dedi.

Kamçı, sivil toplum kuruluşlarının konteyner kentte kalan 7 bin 530 Suriyeli sığınmacıya akşam yemeği verdiğini de sözlerine ekledi.

Kamçı daha sonra akşam yemeğini konteyner kentte kalan Suriyeliler ile yedi.

Programa, Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, Malatya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu​ ile Suriyeli vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"