Dünya rekortmeni Ercümen, Ağrı'daki 2241 rakımlı Balık Gölü'ne dalacak

Ağrı Valisi Tekinarslan: "Bu rekor kırma dalışı değil, spor ve tanıtım amaçlı. Bölgedeki doğal değerlere, turistik değerlere verilen değerin, özenin ve gösterilen çabanın bilinmesine dönük bir çalışmadır"

Dünya rekortmeni Ercümen, Ağrı'daki 2241 rakımlı Balık Gölü'ne dalacak
Dünya rekortmeni Ercümen, Ağrı'daki 2241 rakımlı Balık Gölü'ne dalacak
GİRİŞ 20.11.2014 21:08 GÜNCELLEME 20.11.2014 21:08

Türkiye'nin en yüksek göllerinden 2241 rakımlı Balık Gölü'ne dalmak için Ağrı'ya gelen serbest dalışta dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekinarslan, milli sporcunun Türkiye'nin gözbebeği sporcularından, hem sporculuğu hem de spor ahlakı yönünden milletin gururu olduğunu söyledi.

Ercümen'in Türkiye'nin en yüksek rakımlı göllerinden Balık Gölü'ne dalış gerçekleştireceğini ifade eden Tekinarslan, "Balık Gölü bu bölgenin en değerli doğal yapılarından birisi, inşallah bu dalma başarıyla sonuçlanacaktır" dedi.

Balık Gölü'ne gerçekleşecek dalışın rekor amaçlı olmadığını ifade eden Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Kendisi rekor üzerine rekor kıran bir isim. Tabi bu rekor kırma dalışı değil, spor ve tanıtım amaçlı. Bölgedeki doğal değerlere, turistik değerlere verilen değerin, özenin ve gösterilen çabanın bilinmesine dönük bir çalışmadır. İnşallah Balık Gölü ve Ağrı Dağı hep böyle sportif aktivitelerle anılacak. Bundan sonra arzumuz ve çabamız bu. Önümüzdeki dönemlerde de gerek dalgıçlık, gerek su sporları ve gerekse doğa sporları için ilimizi ziyaret edecek insanlarımıza çok iyi bir rota hazırlamayı planlıyoruz."

Ercümen de Ağrı'ya davetlerinden dolayı Vali Tekinarslan'a ve Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir'e teşekkür ederek, "Şu anda gölü keşfetmek, antrenman yapmak ve gölü tanımak amacıyla geldik. Umarım sonrasında da burada yapılacak dalış aktiviteleri ve gölde yapılacak farklı spor aktivitelerine bu dalış öncülük etmiş olur" dedi.

Vali Tekinarslan ziyaretin sonunda milli sporcuya çeşitli hediyeler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!