Fas'ta 5. Dünya Girişimcilik Zirvesi

Fas Kralı 6 Muhammed: "Girişimcilik ve yenilik birbirine bağlı değerler olduğu gibi toplu kalkınma ve özgürlüğün yolu da buradan geçer"

Fas'ta 5. Dünya Girişimcilik Zirvesi
Fas'ta 5. Dünya Girişimcilik Zirvesi
GİRİŞ 20.11.2014 22:22 GÜNCELLEME 20.11.2014 22:22

Fas Kralı 6. Muhammed, Afrika hükümetlerine "gençler ve kadınlara, güven duygusunu aşılama, sahip oldukları yetenekleri bilgiyle donatma ve girişimciliğe sevk etme" çağrısında bulundu.

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen 5. Dünya Girişimcilik Zirvesi'ne Kral adına katılan Başbakan Abdulilah Benkiran, 6. Muhammed'in katılımcılara hitap ettiği mesajını okudu.

İslam'ın girişimcilik ve kazanmaya teşvik ettiğine değinilen mesajda, "Girişimcilik ve yenilik birbirine bağlı değerler olduğu gibi toplu kalkınma ve özgürlüğün yolu da buradan geçer" ifadesine yer verildi.

Mesajda, Afrika ülkelerinde kapsamlı kalkınmanın gerçekleşmesi için gençler ile kadınlara güven duygusunu aşılama, sahip oldukları yetenekleri bilgiyle donatma ve girişimciliğe sevk etme" çağrısı yapıldı.

"Yolsuzluğa karşı mücadele edilmeli"

ABD Başkan Yardımcısı John Biden da ülkesinin, Fas’taki yatırım hacminin 800 milyon dolara yaklaştığını hatırlatarak, ABD’nin bir araba üreticisi firmayla 250 öğrenci kapasiteli Yüksek Meslek Eğitim Enstitüsü kuracağını açıkladı.

ABD’nin küçük ve orta ölçekli şirketlerin kurulması için sermaye sağlama konusuna önem verdiğini belirten Biden, ABD’nin bu amaçla 3,2 milyar dolarlık bütçe ayırdığını ifade etti.

Yolsuzluğun ekonomik büyümeyi ve halkların onurunu olumsuz etkilediğini dile getiren Biden, "Hükümetler, bireylerin güvenini kazanmak için yolsuzluğa karşı mücadele etmeli" dedi.

Hırsızlığa dayanan rejimlerin gelişmiş ülkelerin dışında kaldığını kaydeden Biden, ticari faaliyetlerin gelişmesi için bütün ülkelerde adil hukuk düzeni kurulması gerektiğini vurguladı.

Beşincisi bu yıl Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı ile ABD ortaklığında "teknoloji gücünün, yaratıcılık ve girişimciliği güçlendirmenin hizmetine sunulması" temasıyla Fas'ta düzenlenen zirve yarın sona erecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın inisiyatifiyle 2009'da ilki düzenlenen zirve, iş adamları, yatırımcılar ve bankacılık kurumları arasında buluşma ve görüş alışverişi sağlanması amacıyla başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak