BAE'nin "terör örgütü" listesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Rathke: -"(Listesinde ABD'den 2 örgütün bulunması) Bu listenin hazırlanmasındaki arka plan ve nedenlerini BAE yetkililerinden araştırıyoruz"

BAE'nin "terör örgütü" listesi
BAE'nin "terör örgütü" listesi
GİRİŞ 20.11.2014 22:37 GÜNCELLEME 20.11.2014 22:37

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) terör listesinde ABD'den iki Müslüman örgütün de bulunmasıyla ilgili olarak bu listenin hazırlanmasındaki arka plan ve nedenlerini araştırdıklarını bildirdi.

Rathke, günlük basın toplantısında BAE'nin terör örgütü listesine ABD’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAİR) ile Müslüman Amerikan Toplumu da eklemesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Söz konusu listeyi gördüklerini ve bu listenin hazırlanmasındaki arka plan ve nedenlere dair BAE yetkilileriyle görüştüklerini kaydeden Rathke, ABD’nin bu iki organizasyonu terörist örgütler olarak görmediğini de belirtti.

CAİR de yaptığı yazılı açıklamada, “ABD’nin en büyük Müslüman sivil haklar savunucusu bir organizasyon olarak, bu karardan şok duyduklarını” belirtti.

BAE’den kararı hakkında aydınlatma isteyen kurum, bu kararın gerçek bir temelinin olmadığını kaydetti. CAİR, BAE’ye "bu kararını tekrar gözden geçirmesi" çağrısı yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!