Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Çankırı'da

Koncuk: -"Bütün kamu çalışanlarına olduğu gibi öğretmenlerimize yönelik de saldırılar yaşanıyor"

Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Çankırı'da
Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Çankırı'da
GİRİŞ 20.11.2014 23:16 GÜNCELLEME 20.11.2014 23:16

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bütün kamu çalışanlarına olduğu gibi öğretmenlerimize yönelik de saldırılar yaşanıyor" dedi.

Koncuk, Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği tarafından kentteki bir otelde Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin öğretmenlik mesleğini ayağa kaldırmak için herhangi bir çalışma yapmadığını savunan Koncuk,"Bütün kamu çalışanlarına olduğu gibi öğretmenlerimize yönelik de saldırılar yaşanıyor. Eskiden çok az yaşanan olayları bugün fazlasıyla yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışma hayatının büyük tehlike altında olduğunu iddia eden Koncuk, şöyle devam etti:

"Yıllarca emek vermiş alın teri dökmüş Türk milli eğitimini bir yere getirmek için fedakarca çalışmış birçok okul yöneticimiz görevden alındı. Bu arkadaşlarımızın emekleri gayretleri hiç hesaba katılmadı. Liyakat ve kabiliyeti hiç olmayan insanlara maalesef bugün okullar teslim edildi."

Koncuk, okullarda müdahalenin devam etmesi durumunda huzurun ortadan kalkacağını öne sürerek, "Anayasanın 128. maddesi bizleri, sizleri anlatan madde. Bu madde ortadan kalkarsa devlet memurluğu kavramı ortadan kalkmış demektir. Sadece kendimiz için değil, ileride kamuda çalışacak evlatlarımızı düşünerek hesap yapmak gerekir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından emekli olan sendika görevlilerine plaket verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA