Obama’nın yeni göçmenlik planı

Beyaz Saray önünde toplanan onlarca göçmen, Obama’nın yeni göçmenlik planını şarkılarla kutladı

Obama’nın yeni göçmenlik planı
Obama’nın yeni göçmenlik planı
GİRİŞ 21.11.2014 05:07 GÜNCELLEME 21.11.2014 05:07

ABD’nin başkenti Washington’da çok sayıda göçmen, ABD Başkanı Barack Obama’nın yaklaşık 5 milyon yasa dışı göçmeni etkileyen yeni göçmenlik planını, Beyaz Saray önünde Amerikan bayrakları sallayıp şarkılar söyleyerek kutladı.

Akşam saatlerinde Beyaz Saray önünde toplanan onlarca göçmen, ellerinde Amerikan bayrakları taşıdı. İngilizce ve İspanyolca Başkan Obama’ya teşekkür mesajları içeren dövizler taşıyan kalabalık, sık sık İspanyolca şarkılar söyledi.

Kalabalık, Obama’nın Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçtiği sırada ise başkana yönelik desteklerini artırdı.

Obama da konuşmasında ülkenin göçmenlik sisteminin bozuk olduğunu belirterek, "Dürüst olalım, milyonlarca insanı takip edip sınır dışı etmek gerçekçi değil. Aynı zamanda Amerika olarak, biz bu değiliz. Biz göçmen ülkesiyiz, bir zamanlar bizler de yabancıydık" ifadesini kullandı. Obama, yasa dışı göçmenlerin bu ülkede yaşamanın sorumluluklarını yerine getirmediğini, ayrıca korkuyla gölgede yaşamaya çalıştığını kaydetti.

Beyaz Saray, düzenlemenin yaklaşık 5 milyon yasa dışı göçmenin hayatını etkilemesini bekliyor. Ülkede yaklaşık 11 milyon kaçak göçmen bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı