30 yıl sürecek karakış kapıda!

Küresel ısınma senaryolarına karşı çözüm arayışı sürerken eski NASA çalışanı John L. Casey'nin kitabı kafaları karıştırdı.

30 yıl sürecek karakış kapıda!
30 yıl sürecek karakış kapıda!
GİRİŞ 21.11.2014 08:17 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Casey'nin tezlerine göre önümüzdeki 30 yıl küresel soğuma yaşanacak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) bir dönem danışmanlık yapan iklim bilimi uzmanı John L. Casey, yeni kitabında dünyanın bir radikal iklim değişikliğinin eşiğinde olduğunu yazdı.

Casey'nin kitabında asıl ilginç olan iddia birçok uzmanın düşündüğünün aksine dünyada küresel ısınma değil soğuma yaşanacağı. Casey'e göre önümüzdeki 30 yıl dünyada karakışlar yaşanacak. Casey, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan "Karakış: Güneş nasıl 30 yıllık bir soğuk krize neden olur" kitabında tezlerini güneş aktivitelerindeki azalmalara bağlıyor.

Kitapta bu tezi destekleyen uzmanların görüşlerine de yer veriliyor. Buna göre önümüzdeki dönem "solar minimum" denilen güneşteki alevlenme ve patlamaların azalacağı bir sürece giriliyor. Casey'e göre, güneş aktiviteleri azalmaya devam edecek ve "solar kış uykusu" dönemine girilecek.

DEPREMLERİ TETİKLEYEBİLİR

Güneşin, 30 yıl süreceği tahmin edilen kış uykusunda okyanus ve atmosfer sıcaklıklarının büyük oranda düşeceği ve bunun da büyük volkanik patlamalara ve depremlere neden olabileceği belirtiliyor. Kitapta, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bitkilerin donması sonucu tarımsal üretimin büyük vurguna uğrayacağı ve yiyecek gıda için çatışmaların çıkabileceği ifade ediliyor. Casey'e göre, son ayların en büyük çatışmalarının yaşandığı yerlerden biri olan Ukrayna'daki krizin sebebi de bu ani iklim değişikliğine karşı Rusya'nın bir önlemi olabilir. Casey'nin tahminlerine göre, Rusya'nın Ukrayna'daki asıl ilgi odağı şimdilerde ikiye bölünmüş olan ülkenin önemli bir buğday kaynağı olması. Bu teoriye göre, Rusya gerçekleşmesi muhtemel olan solar kış uykusu süresince gıda ihtiyacını karşılayabilmek için Ukrayna'nın kaynaklarını kullanmayı planlıyor.

YORUMLAR 21
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu yazı tamamen yenı yazdıgı kıtaba dıkkat cekmek ıcın uydurulmus bır yalandır gercek olacagına ıhtımal vermıyorum son yıllara bakarsanız kara hasret kaldıgımız ortada ve gıt gıde yok oluyor kıs mevsımı
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    yağmur yağar erazyon oluyor böyle giderse sonumuz felaket . yağmur yağmaz susuz kalacağız türkiye çöl olacak. yok 2012 senaryosu . yok aylarca güneş yüzü görmiyceğiz. bu hikayeleri çok duyduk ALLAH bilir çok da merak etmeyin herkesin birgün kıyameti kopacak. ölüm de var demek lazım gerisi boş
    Cevapla
  • Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha neler.
    Cevapla
  • uydurma 9 yıl önce Şikayet Et
    Fasa fiso, geçen yıllarda bin yılın kışı geliyor denmişti, 2 haftada kar eridi gitti. Doğu da ise kış her zaman şiddetli geçiyor zaten. Bunların yok göktaşı çarpıcak, yok deprem olucak türü felaket tellalıklarına itibar etmemek lazım bence.
    Cevapla
  • winterr 9 yıl önce Şikayet Et
    winter is coming:P
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün