3 yıllık kriz çözülüyor! Yeni ortağı belli oldu

3 yıldır süren kriz sona eriyor. Türkiye'ye ithalatı tamamen durdurulan Çinli DFM'nin Türk ortağı sessiz sedasız bir şekilde değişti.

3 yıllık kriz çözülüyor! Yeni ortağı belli oldu
3 yıllık kriz çözülüyor! Yeni ortağı belli oldu
GİRİŞ 21.11.2014 10:08 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:54
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

2009 yılında MGY otomotiv tarafından Türkiye pazarı ile buluşturulan Dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden ve Çin’in de en büyük 3 otomobil firmasından biri olan DFM’nin (Dong Feng Motor) Türkiye ayağında yaşanan kriz sona eriyor. 

Firmayı 2 yıldır yakından takip eden Türk şirket atağa geçti, endişeli binlerce araç sahibine müjde çok yakında geliyor…

3 YILLIK MACERA 2012’DE SONA ERDİ

Çinli DFM'nin Türkiye macerası ilk olarak 2009 yılında başladı. MGY Otomotiv öncülüğünde Türkiye pazarına giriş yapan DFM, kamyonet ve panelvanın yanı sıra Succe ve Rich modellerinin satışını da yapmaya başladı. Türkiye pazarına girer girmez yılda ortalama 2 bin 500 araç satışı yapan DFM’nin 3 yıl süren Türkiye macerası yaşanan olumsuzluklardan ötürü 2012 yılında tamamen sona erdi.

ARAÇ ALANLAR ENDİŞELİ!

2012 yılı itibariyle Türkiye’ye ithalatı tamamen durduran firma Çin'de ürettiği hiçbir yeni modelini Türk müşterileri ile buluşturamadı. Hal böyle olunca da DFM'den araç satın almış çok sayıda vatandaş Türkiye’ye yeni modellerin gelmeyişinden ve krizin ne zaman çözüleceğinin bilinmemesinden ötürü haklı olarak endişelenmeye başladı.

MUHATAP BULAMIYORLAR

DFM’den araç aldıktan sonra yeni modellerin ne zaman geleceğini ve ithalatın ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar MGY otomotivde kendilerine muhatap bulamıyor.

6 AYDIR GÜNCELLENECEK!

Firmanın sitesinde yeni modeller ve fiyatlar ile ilgili kısımda 6 aydan beri güncellenecek yazısı bulunurken, telefon ile firmaya ulaşıldığında ise telefona bakan çağrı merkezi personeli tarafından yol yardımı dışında her hangi bir bilgi verilmiyor.

3 YILDA 17 BİN TL’LİK KAYIP!

Çinli DFM’den 2011 yılında Succe marka panelvan minibüs satın alan ve araçların Türkiye’ye gelişinin durdurulmasından ötürü 2011 yılında 30 bin TL’ye aldığı ve kasko değeri 25 bin TL olan aracının 13 ile 15 bin lira arasında bir rakama alıcı bulabildiğini dile getiren Mustafa Özkan şunları söylüyor; ‘’Aracımı satmaya kalktığımda talip olanlar  bana aracın Türkiye’ye gelişi olmadığından alıp satamayacağını söylüyor. Aracımı bayiye vermek istediğim de ise bana ya daha komik rakamlar teklif ettiler ya da şu an araç stoklarının tam olduğunu alamayacaklarını söylediler.''

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA DAHİ MEKTUP GÖNDERDİ

Yaşanan belirsizlikten ötürü krizin çözülememesi halinde aracına kasko yaptırmakta dahi zorlanacağını çünkü çoğu firmanın şu durumda dahi bu araçlara kasko yaptırmaya yanaşmadığını dile getiren M.Ö., Başbakanlık’tan, Cumhurbaşkanlığı’na kadar bir çok kuruma konuyla ilgili mektup gönderdiğini belirtti.

DİSTRİBÜTÖR DEĞİŞTİ

Yaşanan olumsuzluklar üzerine yaptığımız araştırmada 3 yıldır Türkiye’ye yeni model getirmeyen ve ithalatı tamamen durduran Çinli DFM Otomotiv’in Türkiye distribütörünün sessiz sedasız değiştiği ortaya çıktı.

2 YILLIK TAKİBİN ARDINDAN MERMERLER’İN OLDU

Bir başka Çinli marka olan Chery’nin Türkiye distribütörü olan Mermerler Otomotiv 2 yıllık takibin ardından DFM’yi bünyesine kattı ve marka DFSK olarak değiştirildi.

YENİ MODELLER TÜRKİYE’DE

Mermerler Otomotiv’e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; DFSK’ya (DFM) ait yeni modellerin numuneleri Türkiye getirildi ve Türkiye genelinde bulunan 27 satış bayi 24 Kasım Pazartesi günü İstanbul’a çağrıldı. Mermerler Otomotiv bayilerle beraber pazartesi günü yapacağı buluşmada yeni modelleri görücüye çıkartacak ve ne kadara satılacağı yönünde fiyat bilgisi paylaşmalarını isteyecek. Alınan görüşler çerçevesinde 2015 yılında yeni modellerin satışı başlayacak.

ŞİRKET DOĞRULADI

Mermerler Otomotiv ile yapılan görüşmede yeni distribütörün kendileri olduğu bilgisi doğrulanırken şirket için operasyonların devam ettiği çok yakında da tüm gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı da bildirildi.

kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • Necahi ÖZKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Niçin Ülkemizde kendi çıkarlarımız için geliştirici sözleşmeler imzalanmayıp tüketici hakları korunmuyor. Ülkemizde top koşturan yabancılar milli servetimiz olan paralarımızı oynamasa da sözleşmesini fesh etsede parasını alıyor. Bizde de tüketici hakları korunmalı. Milli servetimizden kaybettiklerimiz çabası suan benim zararım 11500 tl çivarında yazık değil mi 24-25 bin liralık arabalar hiç yok parasına gitmekte.
    Cevapla
  • Necahi ÖZKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de gelen ve anlaşılan firmalar kendi çıkarları içinde oldukları için araç sahipleri ortada kalmaktadır. Öyle bir tüketici hakkı olmalıdır ki İthal edilirken haklar korunmalıdır. Dışarıdan getirdiğimiz futbolcular nasıl maddeler koyuyorlarki siz sözleşmeyi bozsanız dahi sizin ülkenizin takımından parasını tıkır tıkır alıyor. Biz kendi mumumuzun altını ışıtamıyoruz.
    Cevapla
  • Mahir Uzunyayla 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazımın devamı sizin sitenizde de yer alan ülkehaber, oto rehberi, iha, a.a. ve dha haber sitelerinde de bu habere yer verilebilir mi? Konu tüketicilerin sesini duyurmada sizin sayenizde türkiyenin sesi olmuş olacak lütfen diğer kuruluşlar da da yayınlayın.
    Cevapla
  • Mahir Uzunyayla 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize getirilen ve kısa sürede tüketicin ilgilisini ve maddi durumunda alabileceği araçlar succe ve Chevrolet Türkiye ülkemize araç girişi olmadığı için çok zor durumda kaldık. Medya kuruluşlarımızın başaında kanal7 ye teşekkür ederiz. Fakat ilgili haberin diğer haber7 nin bağlı bulunduğu haber sitelerinde yayınlanmasını talep ediyoruz. Kenan Bey sizden allah ricası için.
    Cevapla
  • İnşaallah 9 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan haber içimizi bu kış sıcağında ısıttı. Ülkemizin ekonomisi için dengelenecek fiyatlar açısından biz tüketiciler rahatladık. Yok pahasına araçlarımız alınmak isteniyor ve sizin istenilen bu fiyatlar ile moraliniz daha da bozuluyor. Çıkış kapısı olur inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...