Milletlerarası anlaşmalar

Türkiye ile Fas, Belarus, Polonya ve Pakistan arasında çevre, basın-yayın, ulaştırma ve güvenlik konularında imzalanan çeşitli anlaşma ve protokoller, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milletlerarası anlaşmalar
Milletlerarası anlaşmalar
GİRİŞ 21.11.2014 10:35 GÜNCELLEME 21.11.2014 10:35

Buna göre, Türkiye ile Fas arasında 16 Nisan'da Ankara'da imzalanan "Çevre Koruma Alanında İşbirliği" anlaşması, iki ülke arasında doğanın korunması, avcılık, yaban hayatı, ve ormanların yönetimi, arazi kullanımının planlaması, hava kirliliğinin azaltılması, çölleşme ile mücadele, katı atık yönetimi gibi hususların yanı sıra çevreye duyarlı teknolojilerin artırılması, çevre eğitim, çevre sektöründe sivil toplum gelişimi gibi konularda işbirliği yapılmasını öngörüyor.

Türkiye ile Belarus arasında 31 Ekim 2013'de Ankara'da imzalanan "Basın Yayın Alanlarında İşbirliği Protokolü" de iki ülke arasındaki dostluk bağlarının ve karşılıklı anlayışın güçlendirilmesini, bilginin özgürce yayılmasını dikkate alarak basın-yayın alanında işbirliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Taraflar arasında gazetecilik faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve mesleki bağlantılar kurulmasını sağlamak amacıyla düzenli ziyaretlerin teşvik edilmesini öngören anlaşma, genç gazeteciler, medya temsilcileri ve teknik personele karşılıklı staj ve eğitim olanakları sağlanmasını da içeriyor.

Türkiye ile Polonya arasında 7 Mayıs'ta Ankara'da imzalanan "Uluslararası Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü"nün onaylanması, 27 Ekim'de Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırıldı.

İstatistiki bilgi takası, eşya ve yolcu taşımacılığı hususlarıyla ilgili düzenlemeleri içeren protokol, iki ülke arasındaki ticaretin ve kara ulaştırmasının geliştirilmesini hedefliyor.

Türkiye ile Pakistan arasında 17 Eylül 2013'te Ankara'da imzalanan "Güvenlik İşbirliği Protokolü" de Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

İki ülke arasında 2004'te imzalanan uluslararası terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele, 2006'da imzalanan İçişleri Bakanlıkları arasında eğitim işbirliği anlaşması göz önünde bulundurularak imzalanan protokol, tarafların polis teşkilatları arasında kurumsal kapasite ve polis eğitimi dahil olmak üzere işbirliği ve güvenlik konularındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…