Yırtık lastik ayakkabıyı nasıl çarpıttılar?

Türkiye dün Ermenek’teki maden kazasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe’nin yırtık lastik ayakkabılarını konuştu.

Yırtık lastik ayakkabıyı nasıl çarpıttılar?
Yırtık lastik ayakkabıyı nasıl çarpıttılar?
GİRİŞ 21.11.2014 11:52 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:06
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

İddialara göre Karaman valiliği, Recep dedeye 10 TL tutarında yeni lastik ayakkabı gönderdi.

Bu olayın basına yansımasının ardından ‘Devletin gücü 10 TL’lik ayakkabıya mı yetti’ şeklinde özellikle sosyal medyada valilik hedef tahtasına haline getirilip günün en çok konuşulan konusu oldu.

Sözcü ve cemaatin yeni gazetesi Millet ise Recep dedeye alınan yeni lastik ayakkabıları bugün manşetlerine taşıyıp, Karaman Valiliği üzerinden devleti acizlikle suçladı.

LASTİK AYAKKABIYI VALİLİK DEĞİL İMAM KENDİ CEBİNDEN ALMIŞ

Olayın bu şekilde çarpıtılmasının ardından Karaman Valisi Murat Koca, Haber7’ye yaptığı açıklamada ‘Özellikle Doğan grubunun ve Hürriyet muhabirlerinin bu olayı nasıl çarpıttığını gördük. Ben onlara hakkımı helal etmiyorum. Basın adına ayıplanacak bir habere imza attılar’ diyerek Türkiye’nin konuştuğu Recep dedeye o lastik ayakkabıların nasıl gittiğini anlattı;

'Recep dede ve eşinin yaşlı olmasından dolayı orada onlara ayrı bir ilgi vardı. Biz de valilik olarak ayakkabılarını görüp, kaymakamımıza talimat verdik ve kışlık ayakkabı alınmasını istedik. Kaymakamlığımız Kazancı Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin ayakkabı alınması için talimatını verdi. Kazancı Merkez Mahallesi muhtarı olan ve aynı zamanda ayakkabı satıcısı olan Nurettin Albayrak’tan kışlık deri ayakkabı alınmıştır. Bunun yanında Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin, o bölgede yaygın olarak lastik ayakkabı kullanıldığından dolayı kendisi de bir lastik ayakkabı alarak Recep Gökçe’ye hediye etmiş, vatandaşımız Recep Gökçe de alınan bu ayakkabıları kabul ederek, yöre şartları nedeniyle lastik ayakkabıyı giymeyi tercih etmiştir. Valiliğimizin lastik ayakkabı alınması konusunda kesinlikle bir talimatı olmamış, alınan lastik ayakkabı tamamen İmam Hatip’in kendi tasarrufu ile gerçekleşti’ 

BEN İSTİFA ETMEYE HAZIRIM

Olayı bu şekilde ajite edip ülke gündemine sokan gazetecileri görevlerini layıkıyle yapmalarını isteyen Vali Koca ‘Onların yazdığı gibi bir durum olmuşsa ben istifa etmeye hazırım. İnsanları bu şekilde itham edip haberler yapanlara ben hakkımı helal etmiyorum. Bazı gazeteci ve yazarlar da beni twitter’dan eleştiriyor. Bunu araştırmadan bilmeden nasıl yazıyorlar’ diye tepki gösterdi.

Vali Murat Koca son olarak gerekirse bu gazetecilerden davacı olacağını da söyledi.

AİLELER GAZETECİLERDEN ŞİKAYETÇİ

Devlet olarak ülkeyi yasa boğan olayın ilk anından bugüne kadar madenci ailelerinin yanında olduklarını da söyleyen vali Koca, ‘Aileler bir yandan acılarını yaşarken bir yandan da durumlarıyla ilgili haber olmaktan şikayetçi olduklarını bize ilettiler. İnsanları bu tür haberlerle magazin malzemesi haline dönüştürüyorlar’ dedi.

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek
HABER 7

YORUMLAR 96
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    yalancilik iftira onlarin genlerinde var,baska söze gerek yok.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    valilik ne kadar da cömertmiş. lastik değil deri ayakkabı göndermiş. ne kadar da düşünceli, cömert vay be hem de deri ayakkabı be yav. bence valim sen genede istifa et.
    Cevapla
  • YORUM 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin geldiği hale bak. halbuki biz güçlü devletiz. öyle olmasa saray yapar mıydık. saray itibarımızı arttırıyor. ya bu dedemizin itibarı.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende hakkımı helal etmiyorum kaçak yapan teröristleri bombaladık utanmadan tazminat ödedi bu devlet konyadaki maden de ölenlere nasihat iş bu nasıl adalet diyesi geliyor insanınn,bunlarmı adaleti böyle sağlayacak çook zorrrrrrrrrrr.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazeteye para veren bir çok insanın günahına girer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...