AA Erbil bürosunun resmi açılışı yapılacak

Anadolu Ajansı Erbil bürosunun resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk'ün katılacağı törenle gerçekleştirilecek

AA Erbil bürosunun resmi açılışı yapılacak
AA Erbil bürosunun resmi açılışı yapılacak
GİRİŞ 21.11.2014 11:02 GÜNCELLEME 21.11.2014 11:02

Anadolu Ajansı (AA) Erbil bürosunun resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ve diğer yetkililerin katılacağı törenle bugün yerel saatle 14.00'da gerçekleştirilecek.

Bölgenin haber kaynağı oldu

Anadolu Ajansı’nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında 1 Eylül 2013’te Erbil ve Ankara ayağında başlattığı Kürtçe Haberler Servisi, kısa zamanda Kürt medyasının en önemli haber kaynakları arasına girdi ve abone sayısını 21'e çıkardı.

Bölgedeki ve dünyadaki önemli gelişmeleri, "güvenilir", "tarafsız" "etik", "hızlı" ilkeleri temelinde haber, fotoğraf ve görüntü desteğiyle abonelerine sunan AA, Kürtçe yayınıyla çözüm sürecine de önemli katkılarda bulundu. Ankara ve Erbil ayağında yapılan haberler, Irak ve Türkiye halkı arasında barış köprülerinin kurulmasını sağladı. Kürtçe yayınla, Kürtçe haber dilinin gelişmesi yolunda önemli bir süreç başlatılmış oldu.

AA'yı tercih ettiler

Kürtçe yayının başlamasının ardından bölge medyasının tercihi AA oldu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentiyle, Kerkük'ün önde gelen medya kuruluşları AA'ya abone oldu.

Televizyon kanalları KNN, NRT, Kerkük TV, Türkmeneli, Zagros, Payam, Geli Kurdistan, Waar ve Kurdistan TV; gazeteler Kurdistana Nwe, Hawlati, Xebat, Basnews ve Destur; Civil dergisi, Halk Radyosu ve Kurdiu isimli internet sitesi olmak üzere 17 kurum AA ile abonelik sözleşmesi imzaladı. Türkiye'de ise TRT Şeş, Xeber.com.tr, Haberdiyarbakır.com ve Tigris Haber gazetesi AA'nın abonesi oldu. Böylelikle Kürtçe yayın abonesi 21'e yükseldi.

Anadolu Ajansı, hali hazırda kuruluşunun 100. yılı vizyonu çerçevesinde Türkçenin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Arnavutça, Rusça, Kürtçe ve Fransızca olmak üzere 8 dilde yayın yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!