Köy çocukları "Sinemaya Merhaba" dedi

Kars'ın Sarıkamış Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından hazırlanarak hayata geçirilen projeyle köy okullarında öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrenci ilk kez sinema izleme imkanı buldu

Köy çocukları "Sinemaya Merhaba" dedi
Köy çocukları "Sinemaya Merhaba" dedi
GİRİŞ 21.11.2014 11:53 GÜNCELLEME 21.11.2014 11:53

Sarıkamış'ta "Sinemaya Merhaba" Projesi'yle köy okullarında öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrenci ilk kez sinema izleme imkanı elde etti.

Sarıkamış Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından hazırlanıp hayata geçirilen "Sinemaya Merhaba" Projesi kapsamında, köy okullarında öğrenim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, ilk kez film izleme imkanı sunuldu.

Kaymakamlık Ar-Ge birimi proje koordinatörü Pınar Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında köylerin tamamında sinema izlemeyen öğrenci kalmayacağını söyledi.

Amaçlarının eğitim, sanat ve kültürel çalışmalar yaparak, özellikle köylerde okuyan çocuklarda girişimcilik ve öz güven ruhunun daha aktif hale getirilmesini sağlamak olduğunu belirten Aksoy, "Bizler köylerde hiç sinemayı görmemiş, ilçeye gelmemiş öğrencileri hem ilçeye getirip buraları tanıtmak hem de sinema aracılığıyla sosyal, kültürel anlamda gelişimlerini sağlamaktır. Kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda böyle projeyi hayata geçirdik. Bu anlamda çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek projenin başarılı olduğunu gösteriyor. Başta Kaymakamımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alisofu köyü öğretmenlerinden Nazife Özbek de çocukların gözlerindeki sevinci ve ışıltıyı görmenin kendilerini de mutlu ettiğini belitti.

Öğrenciler ise ilk defa sinemada film seyretmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, projeyi düzenleyenlere teşekkür etti.

On beş gün boyunca devam edecek etkinlikte yaklaşık 3 bin öğrenci sinemada film izleyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü