Antalya'da fabrikada meydana gelen patlama

Uzun Dokuma ve Tekstil AŞ: - "Yaptırdığımız ilk incelemelere göre buhar kazanının üretiminde tarafımızca tespit edilmesi mümkün görülmeyen bir üretim hatası olduğu şüphesi uyanmıştır"

Antalya'da fabrikada meydana gelen patlama
Antalya'da fabrikada meydana gelen patlama
GİRİŞ 21.11.2014 11:59 GÜNCELLEME 21.11.2014 11:59

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde patlamanın meydana geldiği Uzun Dokuma ve Tekstil AŞ'den yapılan açıklamada, "Yaptırdığımız ilk incelemelere göre buhar kazanının üretiminde tarafımızca tespit edilmesi mümkün görülmeyen bir üretim hatası olduğu şüphesi uyanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Firmanın vekili avukat İsmail Gürocak imzalı basın açıklamasında, fabrikada 19 Kasım'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan işçilere de acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Firmalarının kaza nedeniyle hayatını kaybeden işçilerin yakınları ile yaralanan işçilerin yanlarında oldukları vurgulanan açıklamada, işçiler ve yakınlarına her türlü yardımın yapılacağı kaydedildi.

Kazanın oluş biçimiyle ilgili yayınlanan haberlerde yer alan ve firmayla ilgili raporlar bulunduğu belirtilen ifadelerin gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kazadan 10 dakika öncesine kadar teknik personelin kontrollerinde, kazanda olağan dışı herhangi bir durumun olmadığı tespit edilmiştir. Bu çerçevede buhar kazanının susuz kaldığına dair iddialar ve buna dair Makina Mühendisleri Odası raporu olduğu hususu, gerçeği yansıtmamaktadır. Buhar kazanının neden infilak ettiği henüz tespit edilmemiştir. Buna dair soruşturma da sürmektedir. Buhar kazanının rutin kontrolleri sürekli yapılmış, ayrıca kazanın meydana geldiği işletmede işçilerimize iş güvenliği eğitimleri verilmiş ve iş güvenliği çalışmaları da yapılmıştır. Yaptırdığımız ilk incelemelere göre buhar kazanının üretiminde tarafımızca tespit edilmesi mümkün görülmeyen bir üretim hatası olduğu şüphesi uyanmıştır. Buhar kazanında mevcut olan ve kaza anında açılmayan üç adet emniyet kilidi de bu şüpheyi güçlendirmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı