İngiltere Başbakanı'nın eski iletişim danışmanı hapishaneden çıkarıldı

Andy Coulson, cezasının geri kalanını ev hapsinde tamamlayacak

İngiltere Başbakanı'nın eski iletişim danışmanı hapishaneden çıkarıldı
İngiltere Başbakanı'nın eski iletişim danışmanı hapishaneden çıkarıldı
GİRİŞ 21.11.2014 13:11 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:11

İngiltere'de sansasyonel haber için yasa dışı telefon dinlediği iddiasıyla 5 aydır tutuklu bulunan İngiltere Başbakan David Cameron'ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson, hapishaneden çıkarıldı.

Kapatılan "News of the World" tabloid gazetesinin eski editörü Coulson bu sabah ülkenin doğusundaki Suffolk Hollesley Bay hapishanesinden ayrıldı. Adalet Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tutukluların ceza sürelerinin yarısını tamamlamadan önce ev hapsi düzenlemesi kapsamında hapishaneden çıkarılabildiklerini bildirdi.

Açıklamada, "Önceliğimiz her zaman kamu güvenliği. Sıkı bir risk değerlendirmesini geçebilen mahkumlar sokağa çıkma yasağı konulan ev hapsine çıkabiliyor. Şartları ihlal edilen mahkumlar ise cezaevine geri çağrılabiliyor" denildi.

46 yaşındaki Andy Coulson, bu yıl temmuz ayında yasa dışı telefon dinlemekten 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Coulson'ın ev hapsiydeyken elektronik kelepçe takıp takmayacağı bilinmiyor ancak İngiltere'de ev hapsinde tutulan mahkumların çoğuna elektronik kelepçe takılıyor.

Telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu 168 yıllık "News of the World" tabloid gazetesi, 2011 yılının temmuz ayında kapatılmıştı. Sansasyonel haber için çok sayıda kişinin telefonlarını yasa dışı dinlediği iddia edilen kişiler arasında Coulson'ın yanı sıra Murdoch'ın sahibi olduğu News International şirketinin eski yöneticisi ve "Murdoch'ın manevi kızı" olarak bilinen Rebekah Brooks da vardı. Brooks ise 8 ay süren telekulak davasında suçsuz bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı