İsveçli hosteslerin "kapı" ısrarı kriz yarattı

İskandinavya Havayolları'nın kabin görevlileri, alınacak yeni uçaklarda dinlenme bölümünde kapı yerine perde kullanılması nedeniyle çalışmak istemiyor

İsveçli hosteslerin "kapı" ısrarı kriz yarattı
İsveçli hosteslerin "kapı" ısrarı kriz yarattı
GİRİŞ 21.11.2014 13:15 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:15

İskandinavya Havayolları'nın (SAS) İsveç ofisindeki kabin görevlileri, şirketin filosuna katılacak uzun menzilli Airbus A330 uçaklarında dinlenme bölümünde kapı yerine perde kullanılması nedeniyle bu uçaklarda çalışmak istemediklerini açıkladı.

Şirketin 15 yıl önce hazırlanan iş anlaşmasında "kabin görevlilerinin bulunduğu yerin kapı ile kapatılacağına" yönelik bir madde yer alıyor. Yeni alınacak uçaklardaki çalışma ortamıyla bu maddenin ihlal edildiğini düşünen kabin görevlileri şirketten gereğinin yapılmasını istiyor. Şirketin gelecek yıl için sipariş verdiği uzun menzilli Airbus A330’taki bu tasarımla kabin görevlilerine tahsis edilen alan da daraltılıyor.

Uzun zamandır kabin görevlileri ve SAS yönetimi arasında bu konuda devam eden görüşmelerde bir sonuca varılamadı. Bu nedenle SAS, 100 işçinin bu tutumlarına devam etmeleri halinde işten çıkartılacaklarını açıkladı.

Hisselerinin yarısı İsveç, Norveç ve Danimarka'ya ait olan SAS, İsveç tarafındaki bu protestoya tedbir olarak New York ve Chicago’ya bu uçaklarla yapılacak uçuşlarda Norveçli kabin görevlilerine görev verilebileceğini duyurdu. SAS yönetimi, bir uzlaşıya varmak istediklerini ancak durumun çözümsüz bir hal aldığını belirterek, yeni tasarım uçakların sadece SAS tarafından değil bütün uçak şirketleri tarafından kullanılacağını kaydetti.

Kabin görevlileri adına görüşmeleri yürüten işçi kuruluşu Unionen yetkilisi Gert Moberg ise durumun bu noktaya gelmesini istemediklerini ancak çözüm üretilemediğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi