SMDK'nın 17. dönem genel kurul toplantısı başladı

Toplantıda, geçici hükümette görev yapacak 8 bakan belirlenecek

SMDK'nın 17. dönem genel kurul toplantısı başladı
SMDK'nın 17. dönem genel kurul toplantısı başladı
GİRİŞ 21.11.2014 13:25 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:25

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) 17'nci dönem genel kurul toplantısı İstanbul'da başladı.

SMDK yetkilileri toplantıda, geçici hükümetin başkanı Ahmed Tuma tarafından 8 bakanlığa aday gösterilen isimler için oylama yapılacağını belirtti.

Tuma'nın söz konusu bakanlıklar için 4 yeni ismi aday gösterdiğine işaret eden yetkililer, Savunma Bakanlığına Selim İdris, İçişleri Bakanlığına Ahmed Avad, Dışişleri Bakanlığına Ubeyde Nuhas ve Sağlık Bakanlığına isen Dr. Vecihi Cuma'nın aday gösterildiğini aktardı.

Eski hükümette görev alan Altyapı ve Su kaynakları Bakanı Valid ez-Zubi, İletişim Ulaştırma ve Sanayi Bakanı Muhammed Yasin Naccar, Maliye ve Ekonomi Bakanı İbrahim Miro ve Adalet Bakanı Fayiz ez-Zahir'in de yeniden adaylar arasında yer aldığı ifade edildi.

SMDK genel kurul toplantısında ayrıca, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması için BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sunduğu girişiminin yanı sıra eski SMDK Başkanı Muaz Hatib'in Moskova ziyaretinin de ele alınacağı kaydedildi.

Ahmed Tuma geçen ay, SMDK tarafından Genel Kurul toplantısında düzenlenen seçimde yeniden geçici hükümet başkanlığına seçilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı