Çukuröz köyündeki yangın için camilerde bağış toplandı

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan ve 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan aileler için müftülükçe düzenlenen kampanya ile Cuma namazının ardından bağış toplandı

Çukuröz köyündeki yangın için camilerde bağış toplandı
Çukuröz köyündeki yangın için camilerde bağış toplandı
GİRİŞ 21.11.2014 13:59 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:59

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan ve 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan aileler için müftülükçe bağış kampanyası düzenlendi.

Çukuröz köyünde geçen hafta çıkan yangında mağdur olan aileler için İl Müftülüğünce kent genelindeki tüm camilerde yardım toplanması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda Cuma namazı çıkışında vatandaşların yardım yapması için il genelindeki camilerde yardım sandıkları kuruldu. Kentin en büyük camisi konumundaki Ulucami'de de namazlarını kılan vatandaşlar, kurulan yardım sandıklarına bağış yaptı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukuröz köyündeki yangında mağdur olan aileler için il genelindeki camilerde yardım toplandığını söyledi.

Yangınla ilgili Valilikçe bir yardım kampanyası başlatıldığını anlatan Aşık, "Biz de valiliğimizle koordineli şekilde yardım kampanyası yürütüyoruz. Cuma namazı çıkışında tüm camilerimizde yardım toplandı. Toplanan yardımlar Valiliğimizce açılan yardım hesabına aktarılacak" dedi.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde 15 Kasım'da çıkan yangında, imam lojmanı ile köy konağı dahil 29 ev kullanılamaz hale gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı