AA Erbil ofisinin resmi açılışı yapıldı

Anadolu Ajansı Erbil ofisinin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, IKBY Başbakan Yardımcısı Talabani, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ve diğer yetkililerin arasında olduğu geniş bir heyetin katılımıyla gerçekleştirildi

AA Erbil ofisinin resmi açılışı yapıldı
AA Erbil ofisinin resmi açılışı yapıldı
GİRİŞ 21.11.2014 14:51 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:51

Anadolu Ajansı (AA) Erbil ofisinin resmi açılışı yapıldı.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed, Belediyeler Bakanı Nevroz Mevlüt; Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Erbil Başkonsolusluğu yetkilileri, Türkiye ve Erbil'den gazeteciler ile diğer önemli isimler katıldı.

Törende konuşan Kemal Öztürk, Erbil'de ofis açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Anadolu Ajansı, dünyada 84 ülkede temsilcisi olan, 8 dilde yayın yapan, yayınladığı haber ve fotoğraflarla dünyanın 8'inci büyük haber ajansı olan bir kurumdur. Irak'ta Bağdat, Süleymaniye ve Kerkük'te de ofislerimiz var" dedi.

Bölge medyasının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenini, bazı televizyonlar canlı yayınla verdi.

Bölgenin haber kaynağı oldu

Anadolu Ajansı’nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında 1 Eylül 2013’te Erbil ve Ankara ayağında başlattığı Kürtçe Haberler Servisi, kısa zamanda Kürt medyasının en önemli haber kaynakları arasına girdi ve abone sayısını 21'e çıkardı.

Bölgedeki ve dünyadaki önemli gelişmeleri, "güvenilir", "tarafsız" "etik", "hızlı" ilkeleri temelinde haber, fotoğraf ve görüntü desteğiyle abonelerine sunan AA, Kürtçe yayınıyla demokratikleşme sürecine de önemli katkılarda bulundu. Ankara ve Erbil ayağında yapılan haberler, Irak ve Türkiye halkı arasında barış köprülerinin kurulmasını sağladı. Kürtçe yayınla, Kürtçe haber dilinin gelişmesi yolunda önemli bir süreç başlatılmış oldu.

AA'yı tercih ettiler

Kürtçe yayının başlamasının ardından bölge medyasının tercihi AA oldu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentiyle, Kerkük'ün önde gelen medya kuruluşları AA'ya abone oldu.

Televizyon kanalları KNN, NRT, Kerkük TV, Türkmeneli, Zagros, Payam, Geli Kurdistan, Waar ve Kurdistan TV; gazeteler Kurdistana Nwe, Hawlati, Xebat, Basnews ve Destur; Civil dergisi, Halk Radyosu ve Kurdiu isimli internet sitesi olmak üzere 17 kurum AA ile abonelik sözleşmesi imzaladı. Türkiye'de ise TRT Şeş, Xeber.com.tr, Haberdiyarbakır.com ve Tigris Haber gazetesi AA'nın abonesi oldu. Böylelikle Kürtçe yayın abonesi 21'e yükseldi.

Anadolu Ajansı, 100. Yıl Vizyonu'nda Brüksel merkezli Avrupa ile Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Asya-Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını 5 bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı. 2020 yılı itibarı ile 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA; Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe (Kurmanci, Sorani), Fransızca ve Arnavutça ile yayın dili sayısını 8'e çıkarmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi