Ürdün İhvanı'ndan gözaltına kınama

Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Genel Sekreter Yardımcısı Erşid'in gözaltına alınmasını kınayarak, serbest bırakılmasını istedi

Ürdün İhvanı'ndan gözaltına kınama
Ürdün İhvanı'ndan gözaltına kınama
GİRİŞ 21.11.2014 14:55 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:55

Uuml;rdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid'in gözaltına alınmasını kınadı.

İhvan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erşid'in, Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararıyla gözaltına alınmasına tepki gösterilerek, "Halk ve uluslararası kamuoyu nezdinde Ürdün'e bağlılığı ve sadakatiyle bilinen ve ulusal onuru temsil eden şahısların gözaltına alınmasını kınıyoruz. Bu gözaltı, ülkedeki durumu daha da kötüleştirmektedir" denildi.

Erşid'in serbest bırakılmasının istendiği açıklamada, "Erşid, dünya çapında tanınan ve eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in kuruculuğunu yaptığı Kuala Lumpur İslami Düşünce Forumu'nun Genel Sekreteridir" ifadeleri kullanıldı.

Ürdün'deki İhvan'ın Genel Sekreter Yardımcısı Erşid, dün gece İhvan Şura Meclisi toplantısından sonra Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararıyla gözaltına alınmıştı. Erşid, İhvan'ı terör listesine alan Birleşik Arap Emirlikleri'ni eleştirerek, "Kardeş ülke ile ilişkilere zarar vermek"le suçlanıyor.

Devlet Güvenlik Mahkemesi, eylül ayında İhvan yöneticilerinden Muhammed Said Bekir ve Adil Avvad'ı da yaptıkları siyasi konuşmalar nedeniyle gözaltına almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...