İngiliz milletvekili attığı tweet yüzünden istifa etti

İşçi Partili Gölge Adalet Bakanı Thornberry: - "Eğer mesajımla birilerini üzüp, hor gördüysem özür dilerim"

İngiliz milletvekili attığı tweet yüzünden istifa etti
İngiliz milletvekili attığı tweet yüzünden istifa etti
GİRİŞ 21.11.2014 14:55 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:55

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin milletvekili Emily Thornberry, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan attığı fotoğraflı bir mesajın tartışmalara neden olmasının ardından görevinden istifa etti.

Londra'da Türkçe konuşan toplumun da yoğun olarak yaşadığı Güney Islington ve Finsbury bölgesinin İşçi Partili milletvekili olan Thornberry, aynı zamanda partisinin Gölge Adalet Bakanı görevini yürütüyordu.

Thorberry'nin dün ara seçimin yapıldığı İngiltere'nin güneydoğusundaki Rochester ve Strood bölgesindeki bir evin önünde duran beyaz minibüs ve ev sahibinin astığı 3 İngiltere bayrağının fotoğrafını paylaştı ve fotoğrafa "Rochester'dan bir görüntü" yorumunu yazdı. Milletvekilinin tweeti "bazı şeylerle dalga geçtiği" gerekçesiyle tepki topladı.

Tepkilerin ardından attığı Twitter mesajının hata olduğunu dile getiren Thornberry, "Eğer mesajımla birilerini üzüp, hor gördüysem özür dilerim" ifadelerini kullandı.

İngiliz basınına konuşan ev sahibi Dan Ware, "Bu kadının kim olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama küstahça davranmış. Bayrakları bu yıl yapılan Dünya Kupası için asmıştık ve astığımız yerde dalgalanmaya devam edecekler. İşçi Partisine asla oy vermeyeceğim. İşçi Partililerin köşklerinden çıkarak, işçi sınıfıyla konuşmaları lazım. Hem milletvekili hem de İşçi Partisi lideri Ed Miliband benden özür dilemeli" dedi.

Rochester ve Strood bölgesinde dün yapılan ara seçimi Avrupa Birliği (AB) ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) adayı Mark Reckless kazanmıştı.

Dün gece istifasını veren Thornberry'nin mesajına ilişkin açıklamalarda bulunan UKIP lideri Nigel Farage, İşçi Partisi'ni "İngilizlik kavramından nefret ediyorlar" değerlendirmesiyle eleştirdi.

İngiliz parlamentosuna Güney Islington ve Finsbury bölgesinin milletvekili olarak 2005 yılında giren 54 yaşındaki Emily Thornberry, 2011 yılında Gölge Adalet Bakanı görevine getirilmeden önce, Gölge Enerji ve Sağlık Sözcüsü olarak hizmet vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor