Madenci babası: Altı üstü lastik ayakkabı

Ermenek’teki maden faciasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babası, lastik ayakkabının bu kadar gündeme gelmesine kızdı.

GİRİŞ 21.11.2014 15:24 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ermenek’teki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler Tezcan Gökçe, Mehmet Tokat ve Uğur İlhan için Cuma namazından sonra Kazancı Beldesi Gökçeler Mahallesi’nde cenaze yemeği düzenlendi. Akrabaları, arkadaşları ve komşularının katıldığı yemekte madencilerin babaları Recep Gökçe, Hasan İlhan ve Ahmet Tokat yan yana oturdu.

LASTİK AYLAKKABIDAN VAZGEÇMEDİ

Oğlu 2 çocuk babası 39 yaşındaki Tezcan Gökçe’nin cenaze namazında ayağında yırtık lastik ayakkabıyla saf tutmasıyla gündeme gelen ve daha sonra yırtık lastik ayakkabısı yenilenen 75 yaşındaki Recep Gökçe’nin sabahki yemek hazırlıkları sırasında giydiği eski kıyafetlerini değiştirdiği gözlendi. Recep Gökçe’nin üzerine yeni kıyafetler giymesine rağmen ayağındaki yeni lastik ayakkabısını değiştirmediği görüldü.

Lastik ayakkabının bu kadar gündeme gelmesine kızdığını belirten Recep Gökçe, "Altı üstü lastik ayakkabı. Bu havalarda lastik giyerim ben. İskarpin giymem. Ben bu ayakkabılar ile rahat ediyorum. Ayağımdaki parçalanmış pabucu Ankara'ya kadar uçurdular’’ dedi.

"Yurtdışından filan arayıp yardım etmek isteyenler oluyor" diyen muhabire de cevap veren acılı baba, "Oluyor da... Daha görmedim ben" dedi.

Cenaze yemeğinin ardından okunan dualardan sonra ölen madencilerin babaları yan yana durarak taziyeleri kabul etti.

"ARTIK AYAKKABIYI KONUŞMAK İSTEMİYORUZ"

Babası Recep Aktaş’ın yırtık lastik ayakkabısı ile gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine oğlu Osman Gökçe, "Bu konuyu çok konuşmak istemiyoruz. Çok rahatsız oluyoruz. Babama ayakkabı almak için birçok kişi telefonla bana ulaştı. Milletimizden Allah razı olsun. Çok anlayış gösterdiler ve yardımcı oldular" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • anıl 9 yıl önce Şikayet Et
    ak saray varya vatandaş ne halde yetiş ya muhammed gör zulumu
    Cevapla
  • bekri ebu 9 yıl önce Şikayet Et
    o yazdıgın yorumuda zulum altında yazıyorsun degilmi ???
    Cevapla
  • babageldı 9 yıl önce Şikayet Et
    şehirdeki parlak rugan giyen taklacılardan daha temız bu ayakta ayakkabısıda!!!
    Cevapla
  • yusuf şentürk 9 yıl önce Şikayet Et
    o amca yağmurda kösele ayakkabı giyenden daha akıllı gelin karadenizin köylerine her evde 3 veya 4 çift o lastikten vardır onun bu hayatın çirkeflerine karışmamış duygularıyla daha uğraşmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'