Bursa Büyükşehir Belediyesi Arnavutluk’ta aşure dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki tarihi Edhembey Camii'nde cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Arnavutluk’ta aşure dağıttı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Arnavutluk’ta aşure dağıttı
GİRİŞ 21.11.2014 15:38 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:38

Balkanlar'daki belediyelerle yakın iş birliği içerisinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede geleneksel hale getirdiği aşure programını bu kez Bursa'nın kardeş şehri olan Tiran'da gerçekleştirdi. Tiran Belediyesi ve Arnavutluk İslam Birliği ile birlikte gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Tiran merkezde bulunan tarihi Edhembey Camii'nde cuma namazı çıkışı yaklaşık 5 bin kişilik aşure ikramında bulunuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dağıttığı aşurelerden alan vatandaşlar, Türkiye ile böylesi güzel bir geleneği ortak bir şekilde yaşatmanın sevinci içerisinde olduklarını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı ve aşure programı organizatörü Emir Cemal Beşkardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir cuma vakti, güzel bir şehir olan Tiran’da, aşure programında vatandaşlarla birlikte olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önderliğinde bu programları gerçekleştirdiklerini ifade eden Beşkardeş, Bursa’nın kardeş şehri olmasından dolayı bu yıl ki aşure etkinliğini Tiran'da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ballkanlar'ın değişik ülkelerinde ve değişik şehirlerinde buna benzer programlar icra ettiklerini söyleyen Beşkardeş, önceki gün de Arnavutluk'un İşkodra kentinde halka aşure dağıttıklarını bildirdi.

Beşkardeş, iki milletin ortak geleneklerini yaşatmak, toplum içerisindeki dostluk ve paylaşım duygusunu teşfik etmek adına Arnavutluk'ta aşure programını düzenlediklerine işaret ederek, bu tür etkinlikleri bundan sonra da yapmaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak