ABD Başkan Yardımcısı Biden Ukrayna'da

Biden, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile bir araya geldi

ABD Başkan Yardımcısı Biden Ukrayna'da
ABD Başkan Yardımcısı Biden Ukrayna'da
GİRİŞ 21.11.2014 15:42 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:42

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'daki temasları çerçevesinde Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Biden, Ukrayna'nın yolsuzlukla mücadelede önemli başarılar elde ettiğini kaydetti. Biden, “Siz, yolsuzlukla mücadelede, ülke ekonomisinin istikrara kavuşturulmasında önemli adımlar attınız. Biz de bu konuda yardım etmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Biden, meydan olaylarının başlamasının birinci yıl dönümünde Ukrayna'da bulunmasının gurur verici olduğunu kaydederek, “Ukrayna halkı fevkalade kahramanlık gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Yatsenyuk da parlamento seçimlerinin ardından koalisyona ilişkin anlaşma sağlandığını kaydederek, Ukrayna'da en kısa zamanda yeni hükümetin kurulmasının beklendiğini dile getirdi. Yatsenyuk, AB ile Ortaklık Anlaşması'nın hayata geçirilmesi ve serbest ticaret bölgesinin oluşturulması için reformların hızlandırılması ve kökten değişikliklerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Biden, eski yönetimin devrilmesiyle sonuçlanan meydan olaylarının birinci yıl dönümü dolayısıyla, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Kiev'deki Bağımsızlık Meydanına giderek, meydan olaylarında ölenleri andı, çelenk bıraktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor