Başbakan Davutoğlu, Irak'taki AFAD kampını ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, AFAD tarafından Irak’ın Duhok ilinin Zaho ilçesinde kurulan Bersiva Çadır Kampı’nı ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Irak'taki AFAD kampını ziyaret etti
Başbakan Davutoğlu, Irak'taki AFAD kampını ziyaret etti
GİRİŞ 21.11.2014 16:19 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:19

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Irak’ın Duhok ilinin Zaho ilçesinde kurulan Bersiva Çadır Kampı’nı ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, Erbil'deki temaslarının ardından Türkiye'den getirilen helikopterle Duhok iline geçerek, Zaho'da Türkmen ve Yezidi sığınmacıların da kaldığı AFAD kampına geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Efgan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, Planlama Bakanı Ali Sindi ile Musul Valisi Esil Nuceyfi ve diğer yetkililerin eşlik ettiği Davutoğlu’nu, kampın girişinde Duhok Valisi Ferhat Etruşi, Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri karşıladı.

Kamptaki çocuklara oyuncak dağıttı

Kampı gezerek, çadırlarda kalan sığınmacılarla bir süre sohbet eden Davutoğlu, yakından ilgilendiği çocuklara oyuncak dağıttı. Ziyaret esnasında kampın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Davutoğlu'nun ziyaret ettiği 12 bin 500 kişilik AFAD kampında, 16 metrekare büyüklüğünde 2 bin 500 çadır ile 25 sosyal amaçlı çadır yer alıyor. Çamaşırhane, bulaşıkhane, duş, tuvalet gibi ihtiyaçlar için 160 konteynerin bulunduğu kamp, modern altyapısıyla dikkati çekiyor.

(Devam edecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!