Fethiye'deki şiddetli yağış

İki saatte metrekareye 91 kilogram yağışın düştüğü Fethiye ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor

Fethiye'deki şiddetli yağış
Fethiye'deki şiddetli yağış
GİRİŞ 21.11.2014 16:23 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:23

Dün 2 saatte metrekareye 91 kilogram yağışın düştüğü Fethiye'de hasar tespit çalışması yürütülüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarına MUSKİ ve itfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiğini bildirdi.

Yağışların 5 saat aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Ülgen, yağmur nedeniyle ilçenin bazı sokaklarında su baskınları yaşandığını, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen ekiplerin ev ve iş yerleri olmak üzere 17 noktada su tahliyesi yaptığını kaydetti.

Yağmur sırası ve sonrasında tıkanan kanalizasyon ve su hatlarının temizlendiğini belirten Ülgen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir saat içerisinde 70 kilogram yağış düşmesi, Muğla gibi çok yağış alan bir ilin bile standartlarının dışında. Şiddetli yağış sonrasında oluşan su baskınlarına hem MUSKİ hem de itfaiye ekiplerimiz en hızlı şekilde müdahale etti. Bu müdahaleye Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Seydikemer ekipleri de dahil oldu. İlk müdahaleyi hastane ve okullara yaptık. Hızlı ve etkin müdahaleleri için hem MUSKİ hem de itfaiye ekiplerimize teşekkür ediyorum. Yaşanan su baskınlarından etkilenen vatandaşlarımıza ve Fethiye halkına geçmiş olsun diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor