İl Genel Meclisi üyeleri köylülerin su sorununu çözemedi

Muş'un Bulanık ilçesinde kaynak ve ödeneği hazır olan 5 köyün içme suyu sorununun çözümü için İl Genel Meclisi üyelerinden onay çıkmadığı belirtildi

İl Genel Meclisi üyeleri köylülerin su sorununu çözemedi
İl Genel Meclisi üyeleri köylülerin su sorununu çözemedi
GİRİŞ 21.11.2014 16:29 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:29

Bulanık ilçesinde kaynak ve ödeneği hazır olan ancak İl Genel Meclisi üyelerinin onay vermemesi nedeniyle Adıvar, Samanyolu, Şatırlar, Şehit Tahir ve Yazbaşı köylerinin içme suyu sorunu yaşadığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar çıkması beklenen memba tahsis kararının 7-8 defa meclis gündemine getirilmesine rağmen çoğunluk olan BDP'li üyelerce kararın sürekli reddedildiği kaydedildi.

Kaynağın hazır ve ödenek tahsisinin de yapıldığı belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede, 5 köyümüzün su sorununu çözmek için çalışmalar sürekli devam etmektedir. Ödenek ve kaynak hazır ancak 5302 sayılı özel idaresi kanununda il genel meclisi yetkilidir. Buna istinaden 7 AK Parti ve 17 BDP meclis üyesi bulunan İl Genel Meclisi'mize getirilen memba tahsis kararı sürekli olarak reddediliyor. Biz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Aksi halde bugüne kadar köylerimizin su sorunu ortadan kaldırılmış olacaktı."

Muhtarlar adına açıklama yapan Şehit Tahir köyü muhtarı Yaşar Bingöl ise 5 köyün içme suyu sorununun yaklaşık 80 yıldır devam ettiğini söyledi.

Susuzluğun bu çağda sorun olmaması gerektiğini savunan Bingöl, "İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tek kaynak olarak Altınoluk köyünde bulunan su gösterilmektedir ancak yapılan görüşmelerde Altınoluk köyündeki vatandaşlar kaynaklarından kesinlikle su vermek istemiyorlar. Bunun için birçok tatsızlık yaşadık" diye konuştu.

Yaptıkları araştırmalara göre, Malazgirt ilçesinin Adalar Mahallesi'nde bir kaynak daha olduğunu dile getiren Bingöl, şöyle devam etti:

"Hemen hemen aynı mesafede ve bir şahsa ait arazide. Biz şahısla suyu vermesi konusunda anlaşma sağladık ancak İl Özel İdaresi görevlileri bu kaynağın maliyetinin daha yüksek olacağı gerekçesiyle talebimizi reddetti. Halbuki her iki kaynak da yaklaşık 25 kilometre mesafede. Her ne olursa olsun ama bu sorunumuzun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz."

BDP'li İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya da sorunla ilgili bir komisyonu bölgeye gönderdiklerini belirterek, "Altınoluk köylüleriyle görüştüler ancak köylüleri ikna edemediler. 'Suyumuzu verirseniz kendi aramızda kavga çıkar. Suyumuzu kesinlikle vermeyi kabul etmiyoruz' diyorlar. Biz de bu yüzden bu çözümü reddediyoruz ama kendi aralarında anlaşırlarsa biz onay veririz. Bizim açımızdan sorun yok, bizim derdimiz vatandaşların kavga etmemesidir" şeklinde konuştu.

AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Emin Bitin ise "6 yıldır İl Genel Meclisi üyesiyim. 5 yıldır gündeme getiriyorum. Bugüne kadar çözemedik. 5 köyümüz susuzdur, kaynak da azdır. Bir türlü meclisten çıkaramıyoruz. Amacımız bu vatandaşlarımıza su getirmektir. Eğer, bu sene gerçekleşmezse bu ödenek geri gidecektir. Gerekirse gidip köylülere yalvaralım bu sorunu çözelim" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini