Fransa serbest bıraktı Türkiye yine yakaladı

Türkiye’nin yakalayıp Fransa’ya iade ettiği IŞİD militanı Faradje Abidat (26), 1.5 ay sonra yine Türkiye’de yakalandı.

Fransa serbest bıraktı Türkiye yine yakaladı
Fransa serbest bıraktı Türkiye yine yakaladı
GİRİŞ 21.11.2014 16:57 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Türkiye IŞİD’çilerin geçişine izin veriyor” iddialarına itiraz ederken, “Biz yakalıyoruz, iade ettiğimiz ülkelerde serbest kalıyorlar” diye sitem ettiği en son olay 7 Kasım günü ortaya çıktı.

Elde edilen bilgiye göre; Abidat, 29 Eylül günü Kilis otogarında kendisinden şüphelenilerek yapılan kimlik kontrolü sonrasında Kilis’te herhangi bir bağlantısı olmadığını beyan etmesi üzerine gözlem altına alınıp İstanbul’daki Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

DELİL YOK, SERBEST
Abidat, sorgulanması ve idari işlemlerin tamamlanmasının ardından illegal çıkışa teşebbüsten suçlu bulundu ve 19 Ekim günü Fransa Havayolları’nın (Air France) İstanbul-Paris seferini yapan uçağı ile Fransa’ya gönderildi. Türk güvenlik birimleri, Abidat’ın İstanbul’dan yerel saatle 15.30’da kalkan uçakla Paris’e gönderildiğini Fransız istihbaratına bildirdi.

Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda karşılanıp sorguya çekilen Abidat, Suriye’ye insani yardım götürmek için Türkiye’ye gittiğini iddia etti. Fransız makamları delil yetersizliğinden Abidat’ı serbest bırakırken, yakın takibe aldı.

3 GÜN SONRA SOFYA’DA 
Ancak Fransız istihbaratı, izini kaybettiği Abidat’ın, Paris’e geldikten 3 gün sonra 22 Ekim’de Sofya’dan İstanbul’a giden bir yolcu otobüsüne bindiğine dair bir bilgiye ulaşıldığını 23 Ekim’de Türk istihbaratına iletti. Türk yetkililer Abidat’ın isminin yolcu listesinde olduğunu ancak otobüste bulunmadığını tespit etti.

BU KEZ AKAÇAKALE’DE YAKALANDI
Abidat’ın bu kez kaçak yollardan Türkiye’ye girdiğinden hareket eden güvenlik birimleri Fransız vatandaşını 7 Kasım’da Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden Suriye’ye illegal yollardan geçmek isterken yakaladı.

Abidat sınırdışı işlemlerinin tamamlanması için Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü nezarethanesinde tutuluyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • abdullah ebrar 9 yıl önce Şikayet Et
    menşei Anadolu olan uzmanlar bas bas bağırıyor: IŞİD batının bir projesi... Dolayısıyla frenk ten ne beklenir.
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarda basiretsizlik olmaz .pkk lılar ülkede serbest pyd li teröristlere yardım yapılıyor sen git işidi terörist yap yakala böyle devlet olmaz herşeyin bir haddi hududu vardır .ırakta masum sunni müslümanlar abd ve onun işbirlikçisi peşmerge ve diğer işlam düşmanlarınca binlerce katledildi bunlara böyle belayı rabbim verdi siz ALLAHtan dahamı iyi biliyorsunuz.bize dokunacakları yok dokunursalar bedelini öderler .bu korkaklık batı yanaşmalığı niye
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    sen kendi anan bacın varsa kızın varsa karın adına konuş .Ben işidi savunmuyorum ama eğer işid pkk yı ypg lileri yok edecekse sevinirim fakat ne işidden ne pkk dan nede onlardan olanlardan korkarım işide gelince onlar katlettikleri insanlara ne yaptılarsa aynısını yapıyorlar .birdE YÜCE RABBİNİN İSMİNİ ABDESTSİZ AĞZINA ALMA
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahadır efendi sende pek dolu konuşmuyorsun. Hûcurat Sûresi/6'da Allah buyuruyor. "Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz." Işidi savunan yok ancak; şu yukarıda ayan beyan yazmış oldukların Amerika ve onun eşşeği olan İran ve kuklası PKK'nin haber yayın organlarının asılsız yalanlarıdır. Unutma kaynağın ne olursa inandığında o olur. Amerika askerlerinin Irak'ta kadınlara yaptıkları ispat ediliyordu neden Işidin edilmiyor merak etmiyor musun! Kuran ve Sünnete düşmanlık besleyenlerin alayı kininde boğulur inşaAllah!
    Cevapla
  • Bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok boş konuşuyosun. Sen sümme haşa Allah 'tan daha iyi biliyor gibi konuşuyorsun. Işid senin karını kızını ananı bacını kaçırıp kendine zorla eş yapsa, siz cihatçısınız namusumu size helal ettim mi diyeceksin? Hangi kitapta yazıyor kadınları kızları kaçırıp zorla örgüt içinde nikahlamak? Hangi dinde var insanların boğazını kesmek? Allah 'ın adaletine inanılmadı da yeryüzünde vahşet adaletini mi destekliyorsun?Kafirler peygamber efendimizi taşladıklarında, kafirler için bile Allah 'tan merhamet dileyen bir peygamberin ümmetiyiz biz! Birde kalkmış Allah'tan kitraptan bahsediyorsun. Allahsız kitapsızların zorbalığını cihad ile bağdaştırma. Senin gibi insanlara yüce Rabbim akıl fikir ve merhamet duygusu versin.
    Cevapla
  • Haluk Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok paralı askere benzettim.
    Cevapla
  • tıktık 9 yıl önce Şikayet Et
    demeki ne oluyormuş batı IŞİD le mücadele ediyormuş!!!
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir ülke, Işid'le mücadele hususunda Türkiye kadar samimi değil. Buna Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Kobani bahanesiyle yırtınanlar dâhil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!