AB vatandaşı olmayanların yarısı yoksulluk riski altında

Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayanların neredeyse yarısının yoksulluk riski altında olduğu bildirildi.

AB vatandaşı olmayanların yarısı yoksulluk riski altında
AB vatandaşı olmayanların yarısı yoksulluk riski altında
GİRİŞ 21.11.2014 16:58 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:58

AB'nin istatistik kuruluşu Eurostat tarafından hazırlanan raporda, 2013'te 18 yaş ve üzerindeki AB vatandaşı olmayan kişilerin yüzde 48,7'sinin, AB vatandaşlarının ise yüzde 22,8'inin yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında olduğu ortaya koyuldu.

Raporda, en fazla Yunanistan, Belçika ile İspanya'da yaşayan ve AB vatandaşı olmayan kişilerin risk altında olduğu vurgulandı.

AB vatandaşı olmayanların AB vatandaşı olanlara göre iki kat daha fazla yoksulluk ve dışlanma riski altında olduğu belirtilen raporda, AB vatandaşı olmayanların 5'te 1'inin faturalarını ödemeye, evlerini ısıtmaya ve yılda bir hafta tatile gitmeye maddi güçlerinin olmadığı ifade edildi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, yoksulluğa karşı Avrupa platformu toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa 2020 stratejisiyle en az 20 milyon kişinin yoksulluk ve sosyal dışlanmadan kurtarılmasının hedeflediğini söyledi. Schulz, AB vatandaşlarının neredeyse 4'te 1'inin yoksulluk riski altında olduğunu ve bu konunun acilen ele alınması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'