Arnavutluk’ta LGBTİ hakları semineri

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Avrupa Parlamentosu'nca "Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması” konulu seminer düzenlendi

Arnavutluk’ta LGBTİ hakları semineri
Arnavutluk’ta LGBTİ hakları semineri
GİRİŞ 21.11.2014 17:05 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:05

Tiran'da bir otelde düzenlenen seminere, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Başkan Yardımcısı Ulrike Lunacek, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Niko Peleşi, AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, CHP Sivas Milletvekili Binnaz Toprak, Balkan ülkelerinden çeşitli milletvekilleri ile akademisyenler katıldı.

Arnavutluk Meclisi Başkanı İlir Meta, böylesi hassas bir seminerin Arnavutluk'ta düzenlenmesinden dolayı Avrupa Parlamentosu'na teşekkür ederek, ülkesindeki hassas grupların haklarının korunduğunu söyledi.

Meta, LGBTİ grubu mensuplarının normal hayata entegrasonu konusunda çok çaba sarf ettiklerini ifade etti.

AP Başkan Yardımcısı Lunacek ise bölgedeki hassas gruplara karşı olan ayrımcılığa dikkati çekerek, tüm insanların haklarının korunması gerektiğini ifade etti.

Lunacek, profesyonel açıdan da bir kişinin cinsel tercihlerinden dolayı haklarından mahrum edilemeyeceğini söyledi.

Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Niko Peleşi de Arnavutluk devletinin ayrımcılık yapmaksızın, bütün grupların haklarını korumakla görevli olduğunu dile getirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayrımcılığa maruz kalan insanların sorunlarını dile getirmek üzere yapılan bu toplantıda çözüm yollarını arayacaklarını kaydetti. Kişisel olarak hiç kimsenin ayrımcılığa mağruz kalmasını istemediğini söyleyen Memecan, Türkiye'de ayrımcılığa maruz kalan insanlar konusunda birçok adım atıldığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise Türkiyedeki hassas grupların ve özellikle LGBTİlilerin haklarının korunmadığını iddia etti. Bu grupların haklarının korunması için iki defa meclise önerge verdiklerini söyleyen Toprak, ancak bu önergelerinden sonuç alamadıklarını ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde