Iraklı öğrenciler YYÜ'de eğitim görecek

Mevlana Programı kapsamında YYÜ ile Irak'tan Duhok Politeknik Üniversitesi arasında imzalanan protokolle yurt dışından çok sayıda öğrencinin Türkiye'de eğitim görmesi sağlanacak

Iraklı öğrenciler YYÜ'de eğitim görecek
Iraklı öğrenciler YYÜ'de eğitim görecek
GİRİŞ 21.11.2014 17:19 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:19

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde bulunan Politeknik Üniversitesi'yle protokol imzalayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Irak'tan çok sayıda öğrencinin Türkiye'de eğitim görmesinin önünü açtı.

Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Mohsin Abdulazeez, beraberindeki heyetle YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti. Üç gün süren geziden duyduğu memnuniyeti aktaran Abdulazeez, işbirliği ve Mevlana Programı kapsamında hazırlanan protokolleri Rektör Battal ile imzaladı.

İmza töreni sonrası heyeti YYÜ Senato Toplantısı'na davet eden Battal, burada yaptığı konuşmada, Duhok Politeknik Üniversitesi ile hem işbirliği protokolü hem de Mevlana Protokolü imzaladıklarını söyledi.

YYÜ Diş Hekimliği, Tıp, İlahiyat, Edebiyat ve Mühendislik fakülteleri ile Merkezi Laboratuvarı gezdiklerini kaydeden Battal, "Gerçekten hayran kaldılar üniversitemize. Bundan sonraki aşamada lisansüstü ve lisans düzeyinde öğrenci göndereceklerini söylediler. Ayrıca staj için hemşire ve teknisyenleri üniversitemize gönderecekler. Dolayısıyla üniversitemiz gerek bölgesinde gerek sınır olduğu ülkeler nezdinde öncü üniversite rolünü yerine getiriyor. Bu da bize mutluluk veriyor. Büyüyen bir değer olarak üniversitemizi hak ettiği noktaya getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Battal, daha önce günde 5-6 saat uyuduklarını, bundan sonra hedeflere ulaşmak için hiç uyumamaları gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde YYÜ olarak yurt dışından en güçlü öğrenci alan üniversitelerden biri olacağız. Önümüzdeki günlerde üniversitemiz bütün yönleriyle güçlü bir vizyon ile misyonunu gerçekleştirmek adına hızla adımlarına devam edecek. Heyet yapılan altyapı çalışmalarımızı da yerinde gördü. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, Irak'ta en iyi tanınan üniversite bizim üniversitemizdir. Aynı zamanda İran'da da en iyi tanınan üniversite biziz. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde Azerbaycan ziyaretimiz olacak. Orada da aynı diyaloğu geliştireceğimize inanıyorum."

Protokol imzasında, YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Demirel, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik hazır bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...