Muammer Güler ve oğlundan suç duyurusu

Eski İçişleri Bakanı Güler ve oğlu Barış Güler, sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendilerine yönelik hakaret ve iftira içerikli mesajlar atıldığı gerekçesiyle 10 Twitter hesabının kullanıcıları hakkında şikayetçi oldu

Muammer Güler ve oğlundan suç duyurusu
Muammer Güler ve oğlundan suç duyurusu
GİRİŞ 21.11.2014 17:31 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:31

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler, sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendilerine yönelik hakaret ve iftira içerikli mesajlar atıldığı gerekçesiyle 10 Twitter hesabının kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Güler ailesinin avukatı Mehmet Fehim Güneş, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Muammer Güler ve Barış Güler'in "şikayetçi" olarak belirtildiği dilekçede, "şüpheli" olarak da 10 Twitter hesabına yer verildi.

Dilekçede, MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, "Twitter'da 'Alper Terzioğlu' takma adını kullanarak çeşitli tweetler atan kişinin Barış Güler olduğu" yönündeki iddiasını sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştığı öne sürülerek, Barış Güler'in İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunurken de "Alper Terzioğlu" adlı hesabın kullanıldığı ifade edildi.

Soruşturmaya ilişkin takipsizlik kararı verilmesinin ardından söz konusu hesaptan devlet büyükleri ve Atatürk aleyhine hakaretler içeren tweetler atıldığı aktarılan dilekçede, bu tweetleri atan kişinin Barış Güler olduğu yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığı kaydedildi.

Adresin Güler'e ait olmadığının açıklanmasına rağmen Twitter'daki bazı hesaplardan hem Muammer Güler hem de Barış Güler'e hakaret içerikli mesajlar atıldığı anlatılan dilekçede, "Alper Terzioğlu" adlı hesap da dahil 10 Twitter hesabının adı verilerek, bu hesapları kullananların tespit edilmesi, hakaret ve iftira içerikli mesajlar nedeniyle hesap sahibi kişiler hakkında dava açılması talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri