Kabe imamı Humeyd, Saraybosna'da Cuma namazı kıldırdı

Kabe imamı Salih Bin Humeyd, Saraybosna'da Cuma hütbesindeki vaazında Müslümanlara seslendi:

Kabe imamı Humeyd, Saraybosna'da Cuma namazı kıldırdı
Kabe imamı Humeyd, Saraybosna'da Cuma namazı kıldırdı
GİRİŞ 21.11.2014 17:36 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:36

Kabe imamı Salih Bin Humeyd, Saraybosna'da Cuma hütbesinde vaazında Müslümanlara seslenerek, "İyilik yapın, çünkü iyilik yapmak bir Müslüman'ın hayatında geniş ufuklar yaratır" dedi.

Tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde Cuma namazı öncesindeki hutbesinde Bosnalı Müslümanlara vaaz veren Humeyd, İslam'da iyilik yapmanın önemine değindi.

Güzel kelimelerin bile iyilik yapmak anlamına geldiğini belirten Humeyd, "Kullandığınız güzel kelimeler, insanın her iki dünyada da kurtarıcısıdır. Güzel kelimeler kullanarak ruhumuzu, ailemizi, toplumumuzu ve birlikteliğimizi koruyoruz. Kelimeler imanı, ibadeti, davranışlarımızı, görünüşümüzü ve karakterimizi etkiler. Allah her zaman güzel davranmamızı ve dürüst olmamızı emretmiştir ve öncelikle ibadet ederek O'na karşı güzel davranmak zorundayız" diye konuştu.

Humeyd, Müslümanların günlük hayatta çoğu zaman farkında olmadan iyilik yaptığını ve çeşitli güzel davranışlar sergilediğini söyledi.

İbadet etmenin de "iyilik" kapsamına girdiğini aktaran Humeyd, vaazında şu ifadelere yer verdi:

"Hazreti Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şaitlik etmek, onu sevmek ve onun gibi davranışlar sergilemek de iyiliktir. Başına iyi bir şey geldiğinde Allah'a teşekkür eden ve kötü bir şey ile karşılaştığında da sabrederek Allah'a sığınan Müslüman da güzel davranış sergiliyor. Müslümanlar ailelerine, akrabalarına ve yakınlarına karşı iyilik yapmakla görevlidir. Müslümanlar, onlara yasaklananlardan uzak durmakla görevlidir. Müslümanlar bunları yaparak kendilerine de iyilik etmiş olacak ve her iki dünyada da ödüllendirilecektir. İyilik yapmak insanların ahlakını da terbiye eder, ilişkilerinin gelişmesini sağlar ve düşmanları dosta çevirir."

Kabe imamı Humeyd, hütbenin ardından cemaate Cuma namazını da kıldırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"