Emine Erdoğan'dan, Edirne Valisi Şahin'e teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Edirne'deki tuz ve şeker uygulamaları dolayısıyla Vali Şahin'e teşekkür ettiği bildirildi

Emine Erdoğan'dan, Edirne Valisi Şahin'e teşekkür
Emine Erdoğan'dan, Edirne Valisi Şahin'e teşekkür
GİRİŞ 21.11.2014 17:50 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, özel kalem müdürü aracılığıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e, kentteki şeker ve tuz kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmaları dolayısıyla teşekkür ettiği bildirildi.

Şahin, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, şeker kullanımının azaltılması için çayın tek şekerle ikram edilmesi, tuz tüketimini azaltmak için de lokantalardaki masalarda bulunan tuzlukların kaldırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını anımsattı.

Yayımladıkları genelgenin, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından restoran ve lokantalara dağıtıldığını belirten Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri, özel kalem müdürü aracılığıyla teşekkürlerini ilettiler. Ben de bir sayfalık bir rapor halinde şeker ve tuzla ilgili çalışmamızı göndereceğim" dedi.

Şahin, lokanta ve kafeteryalarda bulaşık makinesi kullanımı konusunda iş yerlerine ay sonuna kadar süre verdiklerini söyledi. Bütün lokantalar ve çay ocaklarının bulaşık makinesi almak zorunda olduğunu aktaran Şahin, "2 bine yakın makine siparişi verildiğini öğrendik" dedi.

Şahin, berberlerde de bir çalışma başlatacaklarını ve bu iş yerlerinde steril aletler ve cihazlar kullanılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

"Restorana gelen müşteriler memnun"

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da tuz uygulaması için müşterilerin kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Vali Şahin'in talimatıyla tuzdan önce şeker kullanımına ilişkin çalışma yaptıklarını belirten Dinar, şunları anlattı:

"İkram ettiğimiz çaylara tek şeker koyuyoruz. Hatta tatlılarda dahi şeker oranını az tutmaya çalışıyoruz. Şimdi de tuz girdi uygulamaya. Bu karar sağlıklı mı sağlıklı bir kardır. Bununla ilgili reaksiyon gösterdik, tuzluklarımızı toparladık hemen. Müşterilerimiz uygulamadan memnun."

Restoranda yemek yiyen vatandaşlardan Mehmet Atalay da bir valinin, kentteki insanların sağlığını düşünmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, Vali Şahin'e uygulama dolayısıyla teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı