Evini şehit ailesine bağışlayan Dal:

Şehit astsubayın ailesine evini bağışlayan Ali Dal, "Tapu masrafını, vergisini, elektriğini, suyunu neyi varsa hepsini ödedim. Devlete bir lira borcum yoktur" dedi.

Evini şehit ailesine bağışlayan Dal:
Evini şehit ailesine bağışlayan Dal:
GİRİŞ 21.11.2014 18:02 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:02

Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan evin vergi borcu olduğu yönündeki haberlerin kendisini üzdüğünü belirttti.

Evin borcu olsa tapusunun, şehit astsubay Necdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu'ya verilemeyeceğini söyleyen Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit ailesine borcumuz olmasın diye tapu masrafını da kendim ödedim. Vergisini, elektriğini, suyunu neyi varsa hepsini ödedim. Devlete bir lira borcum yoktur. Her şeyini ödeyip, şehit ailesine teslim ettim. Yardım edene de etmeyene de karşı çıkıyorlar. Paşalarım kapıda karşıladılar, çok mutluyum. Onlara teşekkür ediyorum."

"Sıfır borçsuz tapuyu aldık, Esra Hanım'a teslim ettik"

Ali Dal'ı şehit ailesiyle buluşturan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da bağış gerçekleşmeden söz konusu evin borcu olup olmadığı konusunda araştırma yaptıklarını söyledi.

"2012 yılında alınmış, tertemiz yeni bir bina" ifadesini kullanan Kumartaşlı, söz konusu evin, hibe değil satış yoluyla verildiğini bu nedenle hiçbir vergi borcunun da bulunmadığını kaydetti.

Kumartaşlı, "Sıfır borçsuz tapuyu aldık, Esra Hanım'a teslim ettik. Bu çıkan haberler tamamen bu mutluluğu yıpratıcı bir olay" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?