Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: "Talebimizin dost bir ülke tarafından karşılanmaması üzüntü ve hayal kırıklığımızı artırmıştır"

Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı
Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı
GİRİŞ 21.11.2014 18:21 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:21

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Suudi Arabistan mahkemelerince idama mahkum edilen Türk vatandaşı Ali Ağırdaş’ın cezasının 20 Kasım’da infaz edildiğinin üzüntüyle öğrenildiğini belirtti.

Bilgiç, konuya dair bir soruya verdiği cevapta, Ağırdaş hakkındaki adli sürecin, başından itibaren gerek Dışişleri Bakanlığı gerek Riyad Büyükelçiliği tarafından yakından izlendiğini ve cezasının hafifletilmesine yönelik girişimler her seviyede sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, verilen idam kararının hapis cezasına tebdil edilmesi talebimiz son günlere kadar devam eden müteaddit girişimlerle ilgili Suudi makamlara iletildiğini vurgulayan Bilgiç, "İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, her düzeyde ve sıklıkla dile getirdiğimiz bu talebimizin dost bir ülke tarafından karşılanmaması üzüntü ve hayal kırıklığımızı artırmıştır. Merhum Ağırdaş’a Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve metanet diliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!