AA'dan uluslararası habercilik eğitimi

AA Haber Akademisi'nde "Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi" alan Tunuslu gazeteciler, Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu

AA'dan uluslararası habercilik eğitimi
AA'dan uluslararası habercilik eğitimi
GİRİŞ 21.11.2014 18:31 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:31

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi'nde "Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi" alan Tunuslu gazeteciler, Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AA'nın 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisi'nde, AA ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Tunus'tan gelen 20 gazeteciye teorik ve pratik eğitim veriliyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün verdiği açılış dersiyle 20 Ekim'de başlayan "Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi" 12 Aralık'ta sona erecek.

İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen eğitim programına katılan gazeteciler bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

AA Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkuş, yaptığı açıklamada, üç yıl önce Kemal Öztürk öncülüğünde kurulan Haber Akademesi'nin, uluslararası nitelikte çok sayıda eğitime imza attığını bildirdi.

Tunuslu gazeteciler Anıtkabir'i ziyaret edecek

Çetinkuş, dün gelen ve üç gün boyunca Ankara'da olacak Tunuslu gazetecilerin, bugün önce TBMM'yi, ardından da Türkiye Radyo Televizyon Kurumunu (TRT) gezdiklerini belirtti.

Gazetecilerin yarın da Anıtkabir'i ziyaret edeceğini kaydeden Çetinkuş, konukların daha sonra başkentin kültürel ve tarihi mekanlarını da görme fırsatı bulacağını anlattı.

Basın mensuplarının birer kültür elçisi de olduğunu ve bu nedenle eğitimin yanı sıra sosyal faaliyetlere de çok önem verdiklerinin altını çizen Çetinkuş, gazetecilerin İstanbul'daki eğitimleri sırasında, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Miniatürk ve Malta Köşkü gibi yerleri de gezdiklerini dile getirdi.

Çetinkuş, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri ile Üsküdar, Beyoğlu, Güngören, Eyüp ve Fatih belediyelerinin hizmet alanları içindeki tarihi ve kültürel alanların tanıtılması konusunda kendilerine katkı sunduğunu dile getirerek, söz konusu belediyelere teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'