Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyinkanaması geçiren Tuğçe Albayrak'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması
Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması
GİRİŞ 21.11.2014 18:33 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:33

Almanya'da Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren Tuğçe Albayrak'ın sağlık durumununda ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Offenbach'taki bir restorandan arkadaşları çıktıkları sırada Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın tedavisine Offenbach Hastanesinde devam ediliyor.

Albayrak'ın amcası Hayrettin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "doktorların gerekli müdahaleleri yaptığını ancak Tuğçe'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu" söyledi.

Dua etmekten başka ellerinden bir şey gelmediğini ifade eden Albayrak, "Yeğenimin sağlık durumunda şu an bir gelişme yok. Allah'tan ümit kesilmez. Bundan sonrası Allah'a kalmış. Başka ne diyebiliriz. Sadece yeğenimizin sağ salim ayağa kalkmasını istiyoruz. Her gün buraya gelerek 12 saat başında bekliyoruz" dedi.

Albayrak, olayın yaşandığı restorandan iki görevlinin hastaneye özür dilemek için çiçekle geldiklerini ancak özürlerini kabul etmeyerek görevlileri geri gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Tuğçe Albayrak’ın eniştesi Murat Çapri ise Tuğçe'nin sağlık durumunun hastaneye getirildiği günden itibaren kritik olduğunu ancak durumun daha fazla kötüleşmediğini söyledi.

Bu durumun kendilerine güç ve ümit verdiğini dile getiren Çapri, Tuğçe'nin sağlığına kavuşması için dua ettiklerini ifade etti.

Tuğçe'nin tacizden kurtardığı Alman kızlardan bir haber alamadıklarını belirten Çapri, "Bu da çok üzdü bizi tabii ki. Tuğçe o insanlar için aşağı indi. Onlara yardım etmek istedi, o insanları belki çok büyük belalardan kurtardı. Sosyal medyadan soruşturduk, olayı herkes duydu ancak henüz kimseye ortaya çıkmadı" diye konuştu.

Tutuksuz yargılama talebi reddedildi -

Çapri, Tuğçe’ye saldıran Sırp gencin tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, "Yeğenimize saldıran Sırp gencin avukatı, tutuksuz yargılama talep etti ancak bu mahkemece reddedildi" dedi.

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Çapri, "Tuğçe’nin ailesi olarak çok üzüntülüyüz. Ancak hiç tanımadığımız bilmediğimiz insanlar buraya geliyor ve bize destek oluyor. Bu bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Çapri, ayrıca, sosyal medya aracılığıyla organize olan yaklaşık bin kişinin yarın saat 14.00'da olayın meydana geldiği yerde gösteri düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti