Almanya’dan IŞİD saflarına katılanların sayısı arttı

İçişleri Bakanı Maiziere: ‘’IŞİD'e katılanların sayısının 550 civarında olduğunutahmin ediyoruz. Birkaç gün öncesine kadar bu sayının 450 olduğunu söylüyorduk’’

Almanya’dan IŞİD saflarına katılanların sayısı arttı
Almanya’dan IŞİD saflarına katılanların sayısı arttı
GİRİŞ 21.11.2014 18:43 GÜNCELLEME 21.11.2014 18:43

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek terör örgütü IŞİD saflarına katılanların sayısının 550'ye yükseldiğini söyledi.

Maiziere, bir televizyona yaptığı açıklamada, IŞİD’de katılmak için Almanya’dan Suriye ve Irak’a gidenlerin sayısında geçen yıla göre artış olduğunu belirtti.

Thomas de Maiziere, ‘’IŞİD'e katılanların sayısının 550 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Birkaç gün öncesine kadar bu sayının 450 olduğunu söylüyorduk’’ ifadelerini kullandı.

Almanya’da terör saldırısı yapılması tehlikesiyle ilgili bir soru üzerine Maiziere, ‘’Saldırılara karşı Almanya’da mutlak bir güvenlik yoktur. Mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Bu çevreyi iyi bir şekilde kontrol ediyoruz’ dedi.

‘’Almanya’da potansiyel tehlike oluşturacak yaklaşık 230 kişiden bahsediyoruz’’ diyen Maiziere, bunun şimdiye kadar söylenen en yüksek sayı olduğunu belirtti.

Bu çevrenin toplamda ise bin kişi olduğunu ifade eden Maiziere, ‘’Bu sayı çok. Durum ciddi ancak korku yaşamamamız lazım’’ şeklinde konuştu.

Suriye'den geldiği iddia edilen kişi gözaltına alındı -

Öte yandan Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminal Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bugün Suriye’den gelen ve IŞİD için savaştığı tahmin edilen 25 yaşındaki Tunus kökenli bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Hannover Savcılığının terörle mücadele uzmanları tarafından ifadesi alınan zanlının, savaşa katılmak için Suriye’de 3 ay silah ve patlayıcı madde eğitimi almakla suçlandığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi